A zdrobit genunchiul unui român cu un motostivuitor, dar nu i-a păsat

11 Sep 2015
A zdrobit genunchiul unui român cu un motostivuitor, dar nu i-a păsat
Accident sau premeditare? Judecătorii de la Tribunalul Augsburg s-au confruntat miercuri cu un caz mai puțin obișnuit.  

Un șofer român de 39 de ani a parcat camionul său în curtea unui depozit din localitatea Landsberg. Văzând că nimeni nu îl bagă în seamă, el a coborât să întrebe un muncitor unde se poate descărca marfa.

Muncitorul de 66 de ani se afla pe motostivuitor, când i-a strigat că nu are timp de el și să mai aștepte. A pornit fără nici un avertisment, zdrobind piciorul și genunchiul șoferului român.

Deși a auzit țipetele de durere ale acestuia, nici măcar nu și-a întors privirea. “Am observat mai târziu că schiopăta, dar aveam mult de lucru”, s-a apărat acesta. A fost chemată ambulanța, iar la fața locului a sosit și poliția.

“Nu exclud posibilitatea să-l fi atins la picior, dar nu am observat nimic”, a declarat neamțul anchetatorilor.

Conform kreisbote.de, în fața instanței, procurorii au cerut amenda aferentă a 60 de zile de închisoare, însumând 3.600 de euro.

Prima instanță a dicat o amendă de 1.600 de euro, ceea ce l-a înfuriat pe inculpatul german, el solicitând prin recurs să fie achitat complet.

“Nerecunoașterea vinovăției și comportamentul de după fapta comisă motivează creșterea amenzii penale”, a subliniat judecătorul Andreas Niedermeier de la Curtea de Apel Augsburg.

Pedeapsa bărbatului a fost majorată la o amendă de 2.750 de euro și reținerea permisului de conducere pentru o lună.

Dacă nu va achita amenda în termen legal, inculpatul riscă să petreacă 50 de zile în închisoare. În ciuda impactului violent, șoferul român are mari șanse să se recupereze complet. (I.D)

Alte stiri din Bizar

Ultima oră