A dispărut Lenin

10 Sep 2015
A dispărut Lenin
Statuia din bronz a liderului sovietic Vladimir Lenin, care avea trei metri înălțime, a dispărut din orașul Svetlovodsk, din regiunea Kirovograd, din Ucraina. Un eveniment cu atât mai ciudat, cu cât nimeni nu știe nici motivele hoților, nici proprietarul exact al acestui monument, scrie fr.sputniknews.com.

Presa ucraineană face referire la o declarație a departamentului Ministerului de Interne, potrivit căreia ancheta este încheiată și indiciile adunate de la locul faptei au fost trimise instanței.

Totuși, statuia are o istorie. În 2014, consiliul orașului Svetlovodsk a luat decizia de a demonta monumentul. Municipalitatea a transferat statuia într-o zonă aparținând întreprinderii Combinat, care lucrează pentru municipalitate. Dar se pare că firma nu a fost capabilă să gestioneze problemele referitoare la statuie.

Potrivit presei, departamentul serviciilor comunale ale consiliului local gestionează chestiunile referitoare la monument. Municipalitatea este deci victimă în această dispariție.

Dar reprezentantul consiliului nu s-a prezentat în instanță, iar ședința a fost amânată.

Se pare că statuia lui Lenin a provocat o situație oarecum irațională în oraș. Nimeni nu se mai ocupa de acest monument înaintea acestei misterioase dispariții.

Alte stiri din Bizar

Ultima oră