ŠKODA vine la Frankfurt cu Superb Combi (GALERIE FOTO)

14 Sep 2015
ŠKODA  vine la Frankfurt cu Superb Combi (GALERIE FOTO)
La doar câteva luni după succesul lansării pe piaţă a noii versiuni limuzină a modelului Superb, ŠKODA va prezenta la Frankfurt versiunea Combi a navei - amiral, pentru prima oară la un Salon Auto Internaţional. Întocmai ca şi versiunea limuzină, ŠKODA Superb Combi a atins un nou și impresionant nivel de tehnologie şi design.

Cel mai încăpător din segment

Noua ŠKODA Superb Combi transformă în mod impresionant designul expresiv al versiunii limuzină în caroseria unei versiuni combi de clasă medie, dinamică şi elegantă. Bazată pe inovativa tehnologie MQB, acest „număr de echilibristică” a făcut posibilă înzestrarea modelului cu cel mai încăpător interior din segmentul său. Acest fapt este valabil atât în privinţa interiorului său neobişnuit de spaţios, cât şi în privinţa portbagajului. Capacitatea de încărcare totală a portbagajului este de aproape 2.000 de litri - o dimensiune care regăseşte altfel doar la segmentul auto mediu superior.

AC reglaj pe trei zone, umbrele în portiere

Noua ŠKODA Superb Combi a atins un nivel absolut nou de Confort. Un highlight deosebit este sistemul de control adaptiv al şasiului (DCC), inclusiv funcţia de selectare a modului de condus - Driving Mode Select. Există sisteme noi de aer condiţionat, incluzând pentru prima oară noul sistem de climatizare cu reglaj pe trei zone, trapă panoramică cu acţionare electrică, încălzire staţionară, scaune încălzite, senzor luminos de ploaie, parbriz incălzit fără fire şi duze încălzite pentru sistemul de spălare a parbrizului. Hayonul cu acţionare electrică poate fi deschis mișcând piciorul sub partea posterioară a maşinii. Noile sisteme facilitează mai mult decât oricând manevrele de accesare a locurilor de parcare, precum şi de ieşire de pe acestea. O altă caracteristică extraordinară este includerea unei umbrele în fiecare dintre portierele din faţă.

Conectivitate

Totodată, ŠKODA Superb Combi dă dovadă de o calitate superioară în privinţa conectivităţii. Noile sisteme de infotainment se conectează automat la multe modele de smartphone-uri, astfel încât aplicaţiile selectate pot fi utilizate pe display-ul automobilului. Datele autovehiculului pot fi accesate prin utilizarea funcţiei SmartGate de pe dispozitivul mobil. Cu acces la internet de mare viteză, noua ŠKODA Superb Combi se transformă într-un hotspot pe roţi. Puteţi chiar controla sistemul infotainment de pe bancheta din spate a maşinii, utilizând aplicaţia ŠKODA Media Command.

Sisteme de asistență pentru creșterea siguranței

Noua ŠKODA Superb Combi este dotată cu toate sistemele de asistenţă care se regăsesc la noua ŠKODA Superb versiunea limuzină. Instalată ca şi dotare standard în toate ţările UE, modelul oferă Front Assist (monitorizarea traficului din faţă) cu sistemul de frânare de urgenţă City, sistemul de frânare Multi-Collision Brake (integrat în ESC), sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri, diferenţialul blocabil electronic (EDL) cu funcţia extinsă XDS+ și şapte airbag-uri. Printre celelalte opţiuni disponibile se numără Adaptive Cruise Control (control automat distanţă), Crew Protect Assist (protecţia proactivă a pasagerilor), Lane Assistant (asistent pentru menţinerea benzii de rulare), Traffic Jam Assist (asistent în blocajele din trafic), Blind Spot Detect (monitorizare unghi mort), Rear Traffic Alert (alertă la traficul din spate), Emergency Assist (mașina se oprește în caz de urgenţă), Driver Alert (detector oboseală), Speedlimiter (limitator de viteză), Travel Assist (identificarea indicatoarelor de circulaţie) și Hill-Hold Control (asistență șoferilor la demararea din rampă). Sunt de asemenea disponibile: funcţia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist), funcţia Light Assist – controlul automat al luminilor de drum, funcţia de iluminare adaptivă AFS (Adaptive Frontlight System).

Consum

Noua ŠKODA Superb Combi se bucură de un consum de combustibil şi valori de emisii îmbunătăţite la un nivel record. Noul model consumă şi emite cu până la 30% mai puţin combustibil, respectiv CO2 în comparaţie cu modelul predecesor, în timp ce puterea motorului a crescut cu până la 20%. Tracţiunea integrală este disponibilă în combinaţie cu patru dintre motoarele din gamă.
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră