Scandalul se extinde. Și BMW depășește limitele de poluare

24 Sep 2015
Scandalul se extinde. Și BMW depășește limitele de poluare
Revista germană Autobild aruncă bomba. Constructorul auto bavarez BMW a depășit cu mult normele europene în materie de emisii de oxid de azot. Informații luate în serios, de altfel, de investitori, Acțiunile BMW au pierdut 8% joi dimineață la Bursa din Frankfurt după ce Autobild a scris că Volkswagen nu este singurul constructor auto german care depășește limitele în materie de emisii de oxid de azot.

Revista explică faptul că BMW este de asemenea în colimator, citând teste pe șosea realizate de ONG-ul ICCT (International Council on Clean Transportation), aceeași organizație care a provocat demisia patronului Volkswagen.

Aceste teste ar arăta că modelul BMW X3 xDrive 20d ar emite mai mult dioxid de azot decât mașinile Volkswagen puse acum în cauză.

Potrivit Autobild, cantitatea de gaze poluante emisă pe șosea de modelul testat ar fi de 11 ori mai mare decât limita actuală stabilită de Uniunea Europeană. Revista nu evocă totuși vreun trucaj din partea grupului bavarez.

BMW a reacționat rapid când a început scandalul pe marginea gazelor poluante la Volkswagen. Constructorul bavarez a afirmat că nu este vizat de reproșurile adresate Volkswagen de autoritățile americane.

Un purtător de cuvânt al grupului, citat de CNBC, a repetat joi că firma nu utilizează softul de reducere a emisiilor de partidule la teste, cum a mărturisit Volkswagen că a făcut.

Joi dimineață, BMW a respins acuzațiile Autobild, afirmând că se conformeaz legilor în toate piețele în care este prezent producătorul bavarez. (M.C)


 



 


 

Alte stiri din Auto

Ultima oră