Concursul de Eleganță Sinaia. Pasionații de automobile istorice își dau întâlnire pe 27 iunie la domeniul Regal Peleş

22 Iun 2015
Concursul de Eleganță Sinaia. Pasionații de automobile istorice își dau întâlnire pe 27 iunie la domeniul Regal Peleş
Retromobil Club România (R.C.R.), sub Înaltul Patronaj al MS Regelui Mihai I al României, organizează sâmbătă 27 iunie 2015 ediția a V-a a Concursului de Eleganță Sinaia, întâlnire în cadrul căreia vor putea fi admirate cele mai frumos restaurate vehicule istorice din ţara noastră.

Automobilele participante vor fi expuse pe domeniul Regal Peleș în intervalul 10.00-18.00. Începând cu ora 11.00 cele 29 de automobile înscrise în concurs vor defila prin fața juriului prin curtea interioară a Castelului Peleș, iar de la ora 18.00 pe Bulevardul Carol I. Începând cu ora 19.00 în față Cazinoului Sinaia va avea loc festivitatea de premiere.
Pe lângă cel mai important premiu, „Best of Show”, acordat de juriul internațional al concursului și celelalte premii speciale și pe grupe, va fi decernat prin votul spectatorilor „Premiul publicului”.

,,Din cele 38 de evenimente organizate anul acesta de Retromobil Club România, <<Concursul de Eleganță Sinaia>> este cel mai important. Deși acumulăm experiență de la o ediție la alta emoțiile sunt de fiecare data foarte mari. Ne bucurăm că și anul acesta am reușit să avem în concurs un număr important de automobile istorice de excepție. Mulțumim Casei Regale a României pentru patronaj, Primăriei Sinaia și Muzeului Național Peleș pentru găzduire și sprijin precum și sponsorilor, participanților și nu în ultimul rând publicului pe care-l așteptăm în număr cât mai mare la Sinaia în 27 iunie”, a declarat Bogdan Coconoiu, Președintele Retromobil Club România.

Afișul concursului a fost realizat de pictorul Adrian Mitu, fiecare participant urmând a primi câte un tablou cu mașina înscrisă în concurs.

La ediția din acest an a concursului participă în premieră la Sinaia mărcile Oldsmobile Curved Dash (1904, cel mai vechi automobil participant), Maxwell (1908), Kaizer Darrin (1954), Cord 812 (1937), Ferrari 328 GT (1984), DeSotto Custom Coupe (1947) și Messerschmitt KR 200 (1957). Lista completă de mașini participante, Regulamentul concursului, componența Juriului și a Comitetului de organizare pot fi consultate pe site-ul R.C.R. 

Organizat de Automobil Clubul Român Regal (A.C.R.R.) în anii 1934 și 1934 evenimentul fost reluat de Retromobil Club România din 2011 fiind dedicat exclusiv vehiculelor istorice. Evenimentul se bucură de participare internațională fiind inclus în calendarul F.I.V.A. 

Alte stiri din Auto

Ultima oră