Mai ieftin, doar mersul pe jos! Record absolut de consum pentru Peugeot 208

05 Mai 2015
Mai ieftin, doar mersul pe jos! Record absolut de consum pentru Peugeot  208
Noua versiune PEUGEOT 208 de 1.6L BlueHDi 100 CP a stabilit un nou record de consum pe distanţă lungă, omologat de UTAC. Peste 2.152 de km au fost parcurşi cu doar 43 de litri de motorină, realizând o medie de consum de doar 2,0l/100 km (141.2mpg).

Performanţa a fost stabilită la sfârşitul lunii aprilie pe circuitul de testare PEUGEOT de la Belchamp din Franţa, fiind supervizat de autoritatea franceză de omologare UTAC (Union Technique de l’Automobile, du motocycle et du Cycle). Un PEUGEOT 208, de serie, echipat cu motorizare de 1.6L BlueHDi 100 CP şi asociat unei cutii de viteze manuale cu cinci rapoarte, a rulat timp de 38 de ore pe o distanţă de 2.152 de km înregistrând un consum uimitor de doar 43 litri de carburant!

Noul PEUGEOT 208 stabileşte, astfel, un record absolut de consum pentru un vehicul de serie pe distanţă lungă. Pentru a atinge acest rezultat, mai mulţi conducători auto s-au schimbat la volan la fiecare 3–4 ore pe parcursul testului.

PEUGEOT-ul 208 testat este o versiune «Cu consum foarte scăzut» disponibil în reţeaua comercială. Cu un consum mixt omologat de 3,0 l/100 km şi emisii de CO2 de 79 g/km, acesta ocupă, de asemenea, o poziţie de referinţă în lume pentru un model de serie echipat cu motor termic. Versiunea este extrem de uşor de identificat, graţie spoilerului spate deosebit de aerodinamic dar şi echipării cu anvelope Michelin Energy Saver cu rezistenţă ultra-scăzută la rulare. Valorile obţinute sunt deja unele excepţionale, însă calităţile dinamice ale noului Peugeot208 – compact, uşor, plăcut de condus – creează toate premisele pentru a merge mai departe. Provocare acceptată, provocare câştigată!

Prin asocierea exclusivă dintre SCR (Reducere Catalitică Selectivă) şi FAP aditivat, tehnologia BlueHDi dovedeşte încă o dată că este cel mai eficient şi performant sistem de depoluare Diesel de pe piaţă.
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră