Producţia BMW Group a atins noi maxime record în 2015

21 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Producţia BMW Group a atins noi maxime record în 2015

Bazându-se pe o mare capacitate de inovare, uzinele germane ale BMW Group îşi asumă rolul de lider în cadrul reţelei, impunând tendinţele pentru partenerii lor la nivel global. Numeroasele exemple din reţeaua de producţie demonstrează cât de inovator este sistemul de producţie al BMW Group.

 

Acestea includ digitalizarea, module de proces şi construcţia inteligentă cu combinaţii de materiale ca principale caracteristici ale viabilităţii viitoare a reţelei. În special digitalizarea, care a intrat în dezbaterea publică sub termenul de "Internet Industrial", deţine o cotă importantă în creşterea capacităţii de adaptare a facilităţilor de producţie şi în facilitarea unor îmbunătăţiri considerabile ale eficienţei şi calităţii. Tehnologiile susţinute de IT pot realiza secvenţe complexe de producţie într-o manieră mai eficientă prin utilizarea unor sisteme robot flexibile, a uneltelor inteligente pentru susţinerea angajaţilor, a simulărilor, a înregistrării şi analizării datelor automate, etc.

 

Pentru a asigura capacitatea uzinelor din Germania de a îndeplini, pe termen lung, cerinţele viitoare, BMW Group urmează să investească, pe parcursul anilor următori, peste un miliard de euro în locaţiile existente. Mai mult, până în 2019, BMW Group va investi un total de 2,2 miliarde de dolari în regiunea NAFTA. În prezent, o facilitate de ultimă oră pentru "caroserii-în-alb" se construieşte la uzina BMW Group din Spartanburg (statul Washington, SUA); noua construcţie este parte a unui program de investiţii cu o valoare de un miliard de dolari, care a fost anunţat iniţial în 2014. Anul acesta, volumul anual al locaţiei de producţie va atinge un nou nivel record de peste 400.000 de unităţi, ceea ce face ca uzina din Spartanburg să fie cea mai mare, din punct de vedere al volumului producţiei, din reţeaua BMW Group. Aproximativ fiecare al cincilea BMW este produs la Spartanburg. În fine, un alt miliard de dolari a fost investit la noua uzină din Mexic. Ceremonia de inaugurare este planificată pentru vara anului 2016, iar începerea producţiei pentru 2019.

Alte stiri din Auto

Ultima oră