Laser, frate! Ce pregătește BMW pentru IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2016 – M6 GT3 (GALERIE FOTO)

03 Oct 2015
Laser, frate! Ce pregătește BMW pentru IMSA WeatherTech SportsCar Championship 2016 – M6 GT3 (GALERIE FOTO)
În timp ce BMW M6 GT3 va participa, din sezonul viitor, la competiţiile şi campionatele patronate de regulamentul FIA GT3, BMW Motorsport lucrează şi la un nou challenger pentru clasa de elită a competiţiilor GT din America de Nord: BMW M6 GTLM. Planul prevede înscrierea nou dezvoltatului model de curse în ediţia 2016 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship. BMW Team RLL va fi responsabilă de derularea proiectului BMW M6 GTLM.

Cea mai mare piață BMW din lume

"Utilizând ca bază noul BMW M6 GT3, dezvoltarea unei maşini pentru IMSA WeatherTech SportsCar Championship a fost pasul firesc", a spus directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt. "BMW M6 GTLM dispune de toate ingredientele esenţiale pentru a încânta fanii din SUA şi Canada. Suntem dornici să continuăm implicarea noastră oficială pe cealaltă parte a Atlanticului, la cel mai înalt nivel, întrucât WeatherTech Championship este o scenă fantastică, cu un platou de concurs de înaltă calitate şi cu circuite legendare. Ne simţim ca acasă."

Ludwig Willisch, preşedinte şi CEO al BMW of North America, LLC, a adăugat: "Acum 40 de ani, succesul în motorsport ne-a ajutat să demonstrăm sloganul <<The Ultimate Driving Machine>> în America de Nord şi continuă şi în prezent să fie o parte a strategiei de marketing a BMW. Fiind cea mai mare piaţă BMW M din lume, suntem nerăbdători să ne încântăm fanii cu BMW M6 GTLM în ediţia 2016 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship".

Teste oficiale

Inginerii BMW Motorsport au derivat BMW M6 GTLM din BMW M6 GT3, iar BMW M6 GTLM a participat la testele oficiale "Balance of Performance" realizate de International Motor Sports Association (IMSA) pentru omologarea GTLM, alături de testele GT3 ale FIA şi ACO, la Ladoux (Franţa). Sub rezerva aprobării finale de către IMSA, cu sediul în America de Nord, BMW M6 GTLM este de aşteptat să concureze în IMSA WeatherTech SportsCar Championship cu începere din 2016. Asemenea versiunii GT3, maşina este propulsată de variantă uşor modificată a motorului V8 de serie, cu tehnologie M TwinPower Turbo Technology, de la BMW M6 Coupé.

Puțină istorie

În precedentele trei sezoane, BMW Team RLL a participat la American Le Mans Series (ALMS) şi United SportsCar Championship (USCC) cu BMW Z4 GTLM şi a obţinut, până în prezent, cinci victorii şi alte 15 clasări pe podium. Alte puncte de reper din istoria recentă GT a BMW în America de Nord includ câştigarea titlului în American Le Mans Series, în 2001, cu BMW M3 GTR (titluri la piloţi, echipe şi constructori), precum şi cu BMW M3 GT în 2010 (titluri la echipe şi constructori) şi 2011 (titluri la piloţi, echipe şi constructori).

Sezonul 2016 din IMSA WeatherTech SportsCar Championship se deschide cu cursa de 24 de ore de la Daytona (SUA), care are loc la 30-31 ianuarie.
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră