Un BMW i3 a deschis Sibiu MOONLIGHT RUN

21 Aug 2015
Un BMW i3 a deschis Sibiu MOONLIGHT RUN
În seara zilei de 20 august a avut loc prima ediţie a Sibiu MOONLIGHT RUN, un cros de 5 km prin pitorescul centru vechi al Sibiu. Competiţia a avut ca scop promovarea alergării în aer liber, a unui stil de viaţă sănătos, dar şi a oraşului în care este organizată, dar a marcat şi o premieră automobilistică, primul automobil electric care a deschis o cursă de alergare în România.

Competiţia a fost câştigată de Gheorghiţă Vitalie, cu un timp de 15 minute şi 44 secunde. La fete s-a impus Zudor Iulia, cu un timp de 17 minute şi 45 de secunde.

Noul BMW i3, aflat în pregătiri pentru debutul pe piaţă în România, a fost o prezenţă indeită în eveniment. Automobilele electrice asigură o deplasare cu emisii zero, aşa că acestea sunt o alegere firească pentru acest tip de evenimente.

De altfel, primul concept electric al mărcii, BMW 1602 Electric, era prezentat în cadrul cursei de maraton cu prilejul Olimpiadei de la München din 1972. Modelul de atunci era echipat cu un motor electric de 43 CP (32 kW). Motorul de 85 kg îşi obţinea puterea de la un set de 12 baterii convenţionale cu plumb care cântăreau în total 350 kg şi asigurau o capacitate de 12,6 kWh. Încă de atunci, automobilul era construit cu un sistem de recuperare a energiei la frânare, motorul funcţionând şi ca un generator. În total, au fost construite patru prototipuri, toate fiind folosite în cadrul mai multor evenimente sportive ale Olimpiadei din 1972.

La mai bine de 40 de ani mai târziu, este lansat pe o serie de pieţe selectate primul automobil electric al mărcii – BMW i3. Nu este surprinzător că acest model este un automobil de suport întâlnit frecvent la cursele de alergări, aşa cum a fost cazul maratonului de la Berlin, München, Frankfurt sau semi maratonului de la Atena. La Sibiu, prezenţa BMW i3 a marcat folosirea în premieră a unui automobil de asistenţă electric într-o competiţie de alergare în România şi anticipează lansarea modelului pe piaţa locală.
 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră