Poziția Porsche România în scandalul Dieselgate. Se prognostichează probleme și la noi

23 Sep 2015
Poziția Porsche România în scandalul Dieselgate. Se prognostichează probleme și la noi
Divizia grupului Volkswagen din România a postat azi un anunț pe site-ul său încercând să calmeze spiritele, după ce a apărut informația că și pe piața românească există autovehicule „măsluite”. Grupul insistă în comunicat că motoarele Euro 6, care echipează în prezent mașinile sunt conform standardelor legale și mai spune că își vor asuma costurile necesare rezolvării problemei. Implicit se recunoaște că ar putea exista probleme, numai că, se spune, acestea nu implică funcționalitatea mașinii, ci este doar o problemă de mediu.

Urmăriți mai jos poziția Porsche Romania.

Probabil că aţi luat la cunoştinţă din materialele actuale din media că Volkswagen lucrează intens la clarificarea neregularităţilor cu privire la un soft utilizat pentru motoarele diesel.
Vă rugăm să aveţi în vedere mai ales următoarele:

Încrederea clienţilor noştri şi a publicului este şi va rămâne de importanţă esenţială pentru noi! Regretăm sincer şi profund că v-am trădat încrederea şi ne ocupăm cât mai rapid posibil de toate aspectele care vă afectează.

Toate autovehiculele în cauză sunt absolut sigure şi funcţionale pe şosea. Chestiunea respectivă se referă exclusiv la substanţele poluante emise. Vom înlătura acest neajuns! Bineînţeles că ne vom asuma întreaga răspundere şi costurile pentru măsurile necesare.

Dar acest proces necesită timp - timp pentru analizarea circumstanţelor şi timp pentru iniţierea măsurilor tehnice.

Autovehiculele noi cu motoare diesel Euro 6  oferite în prezent de către Grupul Volkswagen în Uniunea Europeană îndeplinesc cerinţele legii, precum şi standardele de mediu. Softul în cauză nu afectează manevrabilitatea, consumul sau emisiile. Exclusiv la autovehiculele cu motor din seria EA 189 au fost constatate diferenţe remarcabile între valorile la bancul de teste şi cele din utilizarea efectivă pe şosea. Volkswagen lucrează în forţă la înlăturarea acestor devieri prin măsuri tehnice.
Vă rugăm să aveţi înţelegerea că momentan nu putem specifica în detaliu care modele şi care ani de fabricaţie sunt afectaţi. Vă vom oferi informaţii adiţionale imediat ce aceasta este posibil.
Noi cei de la Volkswagen vom face tot posibilul pentru a recâştiga pe deplin încrederea pe care atât de mulţi oameni ne-au acordat-o şi vom face tot ceea ce este necesar pentru a înlătura daunele.”
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră