Peste 250 de mașini clasice din cadrul raliului Tour Amical 2017 vor fi expuse în curtea Țiriac Collection

12 Mai 2017 | scris de Sebastian S. Eduard
Peste 250 de mașini clasice din cadrul raliului Tour Amical 2017 vor fi expuse în curtea Țiriac Collection Galerie foto (3)

Galeria Țiriac Collection este punctul final al raliului de regularitate belgian Tour Amical, aflat deja la a 14-a ediție, la care participă peste 250 de mașini clasice. Astfel, în perioada 12-13 mai 2017, exemplare clasice ale unor mărci precum Porsche, Austin Healey, MG, Jaguar, Aston Martin, Mercedes, BMW, Alfa Romeo, Triumph sau Bentley, unele dintre ele ante-belice, vor putea fi admirate de publicul larg în curtea galeriei. 

Ediția din această primăvară a raliului Tour Amical strabate patru orașe europene, Antwerp-Praga-Budapesta-București și cinci țări, Belgia, Germania, Ungaria, Cehia și România, iar înainte de întoarcerea în țara natală, echipajele participante își vor prezenta mașinile la Țiriac Collection. În fiecare dintre cele două zile, în intervalul 11:00-15:00, vor fi expuse exemplare diferite, în total peste 250 de unități.   

Este pentru prima dată când participanții la acest raliu tranzitează țara noastră, evenimentul având și un puternic impact turistic și de promovare a peisajelor spectaculoase de pe traseu. 

Accesul publicului larg în curtea galeriei se face gratuit în baza biletului uzual de intrare la Țiriac Collection, în valoare de 15 lei pentru adulți și 7,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de gratuitate.
 

Țiriac Collection, prima galerie auto personală deschisă în România, situată în Otopeni, pe Calea Bucureștilor nr. 289, reunește în permanență peste 150 de modele emblematice, atât clasice, produse începând cu anul 1899, cât și de ultimă generație, aparținând celor mai importanți producători auto din lume. 


Aici pot fi admirate câteva exemplare reprezentative pentru marca Ferrari, cum sunt La Ferrari (2014), Ferrari F40 (1989) sau Ferrari Dino 246 GT (1972), renumitul Porsche 918 Spyder, dar și singurul exemplar Hurtu 3 ½ Quadricycle existent la nivel mondial, cel mai vechi vehicul din colecție, datând din 1899. La acestea se adaugă un Renault AX Phaeton din anul 1908, un Renault Alpine din 1974, un Duesenberg Model J Torpedo Berline Convertible din 1930, singurul de acest tip din lume, sau un Citroën 2CV Charleston din 1988. În plus, în cadrul galeriei se găsește singura colecție din lume care cuprinde cele șase Rolls-Royce Phantom produse pănă în anul 1972. Multe dintre mașinile parte din Țiriac Collection au avut anterior proprietari celebri precum Sir Elton John, Sammy Davis Jr., Tyrone Power sau Bernie Ecclestone. 

 
Programul de vizitare pentru publicul larg este de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. Detalii suplimentare despre Țiriac Collection pot fi accesate la adresa  www.tiriaccollection.ro și pe pagina de facebook a galeriei. 
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră