Opel Astra Sports Tourer se lansează la Frankfurt. Detalii complete

10 Sep 2015
 Opel Astra Sports Tourer se lansează la Frankfurt. Detalii complete
Opel îşi continuă povestea de succes în clasa compactă cu nu mai puţin de două noi modele care vor fi prezentate la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt (17 – 27 septembrie). Versiunea hatchback a noii generaţii Astra va fi prezentată în premieră în faţa unui public internaţional şi va fi însoţită de modelul Astra Sports Tourer, care îşi va face debutul la cel mai important salon auto de nivel mondial.

Cel mai nou membru al generaţiei de modele station wagon din clasa compactă este prevăzut cu aceleaşi funcţii inovatoare ca şi varianta înrudită cu 5 uşi. Astra Sports Tourer are la bază o arhitectură complet nouă şi uşoară, cu o greutate mai mică cu până la 200 kg faţă de modelul anterior. Având în vedere că modelul station wagon va fi echipat cu cea mai nouă generaţie de motoare, Astra Sports Tourer va fi mai puternic, mai agil şi mai distractiv de condus. Şi consumul de carburant a fost redus.

Atunci când se va da drumul la comenzi, Astra Sports Tourer va fi disponibil cu Opel OnStar şi noile sisteme de infotainment IntelliLink, clienţii beneficiind de o ofertă ultramodernă şi cuprinzătoare în materie de conectivitate. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte numeroasele sisteme de siguranţă şi de asistenţă, alături de alte echipamente întâlnite până în prezent doar la modele din clasele superioare.


Design atletic, spaţiu amplu

Noul Astra Sports Tourer impresionează prin aspectul său atletic. La fel ca versiunea înrudită cu 5 uşi, acesta duce filosofia de design Opel, „măiestria sculpturală întâlneşte precizia germană”, la un nivel superior: eficient, uşor şi dinamic. Pe bara dublă, cromată, a grilei radiatorului, cu un design nou, este amplasat logoul Opel, iar farurile se contopesc cu grila radiatorului, formând o imagine unitară.Ultima generaţie a modelului Sports Tourer are aceleaşi dimensiuni ca cea anterioară, cu o lungime de 4.702 mm, o lăţime de 1.871 mm (cu oglinzile exterioare pliate) şi o înălţime de 1.499 mm, oferind totuşi un spaţiu mult mai amplu pentru pasageri şi bagaje. Şoferul beneficiază de un spaţiu pentru cap mai mare cu 26 mm, iar pasagerii din spate se pot bucura de un spaţiu pentru picioare mai mare cu 28 mm – două îmbunătăţiri convingătoare din punct de vedere al percepţiei spaţiului şi al confortului în timpul călătoriei. În plus, noul Astra Sports Tourer are un volum de încărcare de 1.630 l datorită designului său eficient.

Îmbunătăţiri ale spaţiului de încărcare

Opel oferă o noutate extrem de practică pentru noul Astra Sports Tourer, utilă pentru călătoriile zilnice: pentru prima dată, hayonul poate fi deschis fără niciun fel de atingere sau fără a utiliza o telecomandă. În combinaţie cu funcţia de deschidere fără cheie, o simplă mişcare de lovire sub bara de protecţie spate este suficientă pentru a deschide hayonul. O altă mişcare de lovire sub bara de protecţie va determina închiderea acestuia. Sistemul inteligent poate detecta orice obstacol şi opreşte mecanismul într-o situaţie de urgenţă. Mai mult, hayonul poate fi deschis şi printr-un buton de pe partea şoferului sau utilizând cheia cu telecomandă.Pentru a mări volumul de încărcare, noul Astra Sports Tourer este echipat cu scaune spate rabatabile în raport 40/20/40, pentru configuraţii mai flexibile ale spaţiului de încărcare. În plus, autovehiculul este prevăzut cu sistemul FlexOrganizer ce include şine laterale, plase de separare a încărcăturii şi diferite posibilităţi de fixare, precum şi cu o opţiune de depozitare sigură şi organizată a bagajelor transportate.

Motoare foarte noi sau în premieră

Fiecare componentă a autovehiculului Sports Tourer a fost concepută pentru un nivel ridicat de flexibilitate şi eficienţă. Acest lucru se observă atât în utilizarea eficientă a spaţiului, cât mai ales în greutatea redusă. Designul interior şi exterior compact şi caroseria uşoară au redus greutatea modelului station wagon cu până la 200 kg. Oţelurile rezistente şi ultrarezistente, modificările aduse punţilor faţă şi spate şi noul proces de producţie au contribuit la obţinerea acestui rezultat impresionant. Varianta de bază a autovehiculului Astra Sports Tourer cântăreşte 1.263 kg (inclusiv şoferul), având astfel o greutate cu 130 kg mai mică decât modelul anterior.

Portofoliul de motoare cu puteri între 70 kW/95 cp şi 147 kW/200 cp completează avantajele deja menţionate. Modelul Sports Tourer va fi propulsat exclusiv de motoare de ultimă generaţie. Toate motoarele diesel şi pe benzină cu o cilindree cuprinsă între 1,0 şi 1,6 l combină eficienţa ridicată cu reacţiile rapide şi funcţionarea uniformă.

Noua unitate turbo 1.6 ECOTEC cu sistem de injecţie directă, care va fi prezentat în premieră în cadrul IAA, este cel mai performant motor disponibil pentru Astra Sports Tourer. Camera de combustie a unităţii turbo cu sistem de injecţie directă şi o putere de 147 kW/200 cp poate rezista la presiuni maxime de 130 bar şi generează un cuplu impresionant de 300 Nm (cu funcţia de amplificare).


Tehnologii inovatoare

Pe lângă motorul ultramodern, revoluţionar, noul Astra Sports Tourer stabileşte noi standarde în materie de siguranţă, infotainment şi confort. Iluminarea inteligentă cu matrice cu LED-uri IntelliLux LED® din dotarea noului Astra este o altă noutate absolută în segmentul de autovehicule compacte. Aceasta permite conducerea permanentă cu fază lungă cu funcţie anti-orbire în regim extra-urban şi dezactivează automat şi continuu LED-urile individuale la detectarea unor autovehicule care se deplasează din sens opus sau în faţa autovehiculului propriu.

Numeroasele sisteme inovatoare de asistenţă bazate pe ultima generaţie a camerei video frontale Opel Eye oferă o susţinere suplimentară şoferului – începând cu asistentul pentru recunoaşterea indicatoarelor rutiere, cu funcţii extinse şi precise, asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie, care corectează în mod activ traiectoria autovehiculului în caz de urgenţă şi până la sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu funcţie de frânare de urgenţă în caz de coliziune iminentă, care poate opri autovehiculul la viteze de până la 40 km/h.

OpelOnStar, asistentul personalUn alt element unic pentru segmentul de autovehicule compacte poate fi întâlnit la interior: Opel OnStar, asistentul personal de service şi conectivitate, este îngerul păzitor al şoferului şi celorlalţi pasageri. În plus, vor fi introduse două noi sisteme IntelliLink. Noua generaţie a sistemului de infotainment este compatibilă cu Apple CarPlay şi Android Auto. Noile scaune premium ergonomice certificate de AGR adaugă un plus de confort prin reglarea suporturilor laterale, funcţiile de masaj, memorie şi ventilaţie. Şi pasagerii din spate se pot bucura de o funcţie opţională de confort, cele două scaune laterale din spate fiind încălzite

Target: auto de firmă și familie

În mod tradițional, Astra Sports Tourer contribuie cu în jur de 30% din vânzările înregistrate de modelul Astra în Europa. Principalii clienţi sunt şoferii autovehiculelor de firmă şi familiile care doresc să îmbine soluţiile practice pentru spaţiul de încărcare şi confortul maxim în timpul călătoriei. Cele mai mari pieţe pentru versatilul model station wagon sunt Germania, Marea Britanie și Italia.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră