Noul Mercedes-Benz Clasa E se lansează în aprilie

12 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Noul Mercedes-Benz Clasa E se lansează în aprilie

Mercedes-Benz face un pas important către viitor prin lansarea noii limuzine Clasa E. A zecea generație de limuzine din clasa business aduce în prim plan repere cu adevărat surprinzătoare prin intermediul unui design de top, dar şi a unui interior de ultimă generație.

 

Mai mult, noua Clasă E marchează lansarea în premieră a numeroase inovaţii tehnice. Printre diversele funcţii, acestea oferă un mod de condus confortabil şi în siguranţă la un alt nivel, alături de un sistem de asistenţă pentru şofer. În plus, noua experienţă este completată de sisteme de divertisment şi control.

 

În mod exemplar, un nou motor diesel cuplat cu design compact şi o aerodinamică demnă de doborât recorduri setează standardele pentru eficienţă în acest segment, în timp ce suspensia pneumatică asigură un confort şi o dinamică impresionante la rulare. Multiplele inovaţii disponibile, inclusiv funcţia Active Lane change Assistant ce permite şoferului orientarea către banda aleasă într-un mod surprinzător, poziţionează Clasa E ca fiind cea mai inteligentă limuzină din segmentul business.

 

Alură coupé

Noua Clasă E este sofisticată, inspiră încredere, elegantă şi sportivitate. Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase. Frumusețea designului mașinii este completată de capota alungită, cu accente de coupé, care coboară spre spatele lat. Puternic alungită, caroseria autovehiculului este caracterizată de consolele scurte, un ampatament lung, roţi mari şi flancuri bine definite ce prezintă o interpretare proaspătă, elegantă şi dinamică a liniei. Toate acestea permit Clasei E să evidenţieze într-un mod perfect filosofia Mercedes-Benz în materie de design: Sensual Purity.

 

Aspectul impresionant al părţii frontale evidenţiază statutul la care aspiră limuzinele din clasa business, oferind variaţii diferite pentru fiecare linie de design şi echipare. Modelul standard afişează grilajul de radiator clasic Mercedes cu steaua amplasată pe capotă, la fel ca şi linia EXCLUSIVE – într-o variantă mai elaborată din punct de vedere design. Modelele AVANTGARDE şi gama AMG pot fi identificate cu ajutorul grilajului radiatorului cu aspect sportiv, cu steaua Mercedes amplasată în centru. Fiecare dintre modelele de grilaje oferă Clasei E un aspect distinct şi un grad unic de diversitate prin care se remarcă versiunile.

 

Interiorul...

Interiorul noii Clase E încorporează sinteza de emoție și inteligență, piloni ce sunt definiți de filosofia Mercedes-Benz în materie de design – forme distincte cu un flux senzual. Opțiunile suplimentare includ două ecrane de înaltă rezoluție, fiecare cu o diagonală de 12,3 inci – o premieră pentru acest segment.

 

Sub sticla care le acoperă, cele două ecrane devin unul singur, alungit, care pare că plutește, conturând un element central prin care este accentuat designul interior cu orientare orizontală. Precum ansamblul instrumentelor de bord, acest ecran este compus dintr-un display mare cu fiecare dintre elementele virtuale disponibile în câmpul vizual al șoferului și un display central poziționat deasupra centrului consolei. Conducătorul auto are posibilitatea de a personaliza panoul de bord şi de a alege dintre trei stiluri diferite: „Classic”, „Sport” şi „Progressive”.

 

În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (”Touch Controls”), amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan. Astfel, moto-ul ”mâinile pe volan, atenția la drum” este respectat, iar atenția șoferului nu este atrasă de la carosabil.

 

Atmosferă...

Iluminarea din interior se face exclusiv prin utilizarea tehnologiei LED, caracterizată prin durabilitate și economisirea energiei. Acelaşi lucru este valabil şi pentru iluminarea ambientală sporită inclusă în linia de echipare. Mai mult, având la dispoziţie 64 de culori, aceasta oferă o multitudine de posibilităţi de personalizare. În plus, adaugă accente de lumină echipamentelor opţionale, ecranului central, spaţiului de depozitare instalat pe consola centrală, mânerelor de deschidere, buzunarelor din uşă, spaţiului destinat picioarelor din faţa şi spatelui autovehiculului, tetierelor şi difuzoarelor (dacă automobilul este echipat cu sistemul audio surround Burmester® high-end 3D - dotare opţională). 

 

Versiuni

La momentul lansării, noul Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri.

 

După lansarea pe piaţă, și alte modele vor completa gama de motoare, inclusiv E 350 e echipat cu tehnologia hybrid. Versiunea PLUG-IN HYBRID impresionează prin dinamism şi eficienţă, oferind o automonie electrică de 30 km şi sesiuni de condus fără emisii. Motorul său turbo pe benzină cu patru cilindri funcţionează în tandem cu un motor electric furnizând o putere totală de 205 kW / 279 CP şi un cuplu de 600 Nm.

 

Datorită acestei configuraţii, E 350 e atinge performanţele unui autovehicul sportiv având în același timp și un consum mai mic decât al unui automobil din clasa compactă.

 

Totodată, noua Clasă E beneficiază și de cea mai puternică variantă de motor diesel cu şase cilindri ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi cu cuplu de 620 Nm.

Pe parcursul anului 2016, Mercedes-Benz va extinde gama cu un nou motor pe benzină cu şase cilindri ce oferă o putere de 245 kW / 333 CP şi un cuplu maxim de 480 Nm.

 

Următoarele modele de autoturism vor completa gama de motoare, incluzând un motor diesel cu patru cilindri de 110kW (150 cp). Gama de motoare cu benzină va include versiuni cu patru cilindri cu puteri variind de la 135 la 180 kW (183 – 245 cp), la care se adaugă un model cu șase cilindri de 245 kW (333 cp).

 

Toate motoarele noii Clase E sunt echipate cu funcția ECO start/stop. Motoarele pe benzină îndeplinesc normele de emisii EURO 6, în timp ce noul motor diesel cu patru cilindri OM 654 este deja configurat pentru a se încadra în viitoarele standarde RDE.

Alte stiri din Auto

Ultima oră