Noua Hyundai Elantra a venit în Romania

16 Mai 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Noua Hyundai Elantra a venit în Romania

”La nivel global, Elantra a depasit 10 milioane de unitati comercializate, fiind primul model Hyundai si unul dintre cele 10 din istoria industriei auto care trece de acest prag. Rezultatul mentionat, alaturi de numeroasele titluri si premii internationale, reprezinta o dovada a popularitatii de care se bucura. Designul, functionalitatea si noile caracteristici vor oferi clientilor o varianta atragatoare de achizitie, contribuind la cresterea cotei Hyundai in segmentul compact”, a declarat Teodor Brusalis, Director Executiv al Hyundai Auto Romania.

 

Design exterior surprinzator

Forma sculpturala a caroseriei, completata de linii fin conturate, dezvaluie sursa de inspiratie - cea mai recenta interpretare a filosofiei Hyundai, "fluidic sculpture 2.0". Echipele de designeri si ingineri Hyundai au colaborat pentru a realiza un exterior elegant, combinat cu elemente aerodinamice remarcabile. Partea frontala este definita de grila hexagonala specifica gamei, incadrata de forma deosebita a farurilor HID, cu tehnologie LED, conferind modelului o alura atletica.

 

Habitaclu

Designul impresionant al exteriorului continua in mod armonios si in habitaclu. Dimensiunile noii generatii au fost adaptate pentru a genera mai mult volum. Spatiul a fost optimizat pentru un control intuitiv, orientat spre conducatorul auto. Pentru a crea un mediu primitor pentru pasageri, interiorul contemporan integreaza materiale de calitate. In plus, Elantra dispune de instrumentar de bord Supervision, cu ecran color TFT LCD de 3.5 inch, volan si scaune fata incalzite, aflate in dotarile optionale.

Hyundai Elantra 2

 

Siguranta

Noua generatie Elantra beneficiaza de dotari de siguranta, pentru linistea si confortul conducatorului auto. Printre acestea se numara si sistemul de monitorizare a presiunii in anvelope (TPMS), completat de sistemul de asistenta la pornirea in rampa (HAC). De asemenea, noul model este echipat cu functia de pilot automat (ACC), la care se adauga senzorii de parcare cu spatele si sistemul de management al stabilitatii vehiculului (VSM). Standard, autovehiculul include sistemul de sapte airbaguri - doua frontale, doua laterale, doua cortina si una pentru genunchii conducatorului auto - inchidere centralizata cu telecomanda si computer de bord. Mai mult, pentru manevrabilitate si performante sporite, structura incorporeaza in proportie de 53% otel de inalta rezistenta.

 

Mai multe optiuni

Paleta de culori pentru noua generatie prezinta o serie de noua nuante de caroserie. La interior, modelul poate fi configurat in doua versiuni cromatice de tapiterie – bej sau negru – disponibile pentru material textil. In plus, dotari optionale precum jante din aliaj de 17’’, oglinzi laterale, actionate electric si incalzite, cu semnalizare tip LED, lumini spate cu tehnologie LED, pedalier cromat, adauga o nota sofisticata noului Elantra.

 

Motorizare si preturi

Autovehiculul este disponibil pe piata locala in doua variante de motorizare si trei versiuni de echipare: Elantra, Highway si Exclusive. Propulsorul diesel de 1,6 litri CRDi dezvolta 136 CP la 4.000 rpm si un cuplu de 265 Nm la 1.500 – 3.500 rpm, oferind un consum mediu de combustibil de 4,5 l/100 km, cu emisii de CO2 de 118 g/km. Versiunea pe benzina livreaza 128 CP la 6.300 rpm si un cuplu de 155 Nm la 4.850 rpm si un consum mediu 6.6 l/100 km, cu emisii de CO2 de 153 g/km. Posesorii vor avea posibilitatea de a opta intre transmisia automata si cea manuala, ambele dotate cu sase trepte de viteza. In Romania, preturile pornesc de 14.764 euro cu TVA inclus (13.264 euro prin Programul de Innoire a Parcului Auto National 2016).

hyundai 3

 

Garantie

Fiecare autovehicul comercializat va beneficia de cinci ani garantie fara limita de kilometri, cinci ani asistenta rutiera si cinci ani de verificari periodice. Pachetul evidentiaza increderea acordata de Hyundai productiei europene.  

Alte stiri din Auto

Ultima oră