Noua generatie Hyundai i20 WRC se afla in etapa finala de dezvoltare pentru sezonul 2016 WRC

09 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Noua generatie Hyundai i20 WRC se afla in etapa finala de dezvoltare pentru sezonul 2016 WRC

Noul i20 WRC a fost supus unei serii riguroase de teste. In total s-au parcurs peste 8.000 km, pe suprafete diferite, incepand cu luna martie a acestui an. Modelul a fost testat in patru tari – Germania, Franta, Finlanda si Spania. Programul de dezvoltare al autovehiculului a parcurs toate etapele, de la evaluarea componentelor, la setari specifice pentru fiecare suprafata si, desigur, la probele de performanta. Documentatia pentru omologarea masinii a fost transmisa catre FIA, finalizarea procesului avand loc in cursul acestei luni.

Hyundai Motorsport va prezenta oficial noua generatie i20 WRC astăzi, 9 decembrie, in cadrul unui eveniment organizat la uzina din Alzenau, Germania.

“Ne apropiem de faza finala a pregatirii noului i20 WRC inaintea debutului in Campionatul Mondial de Raliuri FIA WRC din 2016. Modelul a fost testat in toate conditiile posibile, atat pe asfalt, cat si pe macadam, urmand ca proba pe zapada sa fie realizata pana la finalul anului in curs. Este o perioada extraordinara pentru Hyundai Motorsport si abia astept sa luam startul cu noua generatie i20 WRC la Monte-Carlo”, a declarat Michel Nandan, directorul Hyundai Motorsport.  

Alte stiri din Auto

Ultima oră