Mercedes-Benz Clasa X Concept. Începe REVOLUȚIA pe piața pick-up

31 Oct 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Mercedes-Benz Clasa X Concept. Începe REVOLUȚIA pe piața pick-up

Mercedes-Benz își extinde gama cu Clasa X Concept, primul pick-up al unui brand de lux. Clasa X va fi lansată pe piaţă la finalul anului 2017 și vizează pieţe importante ca cele din Europa, America Latină, Africa de Sud şi Australia.

Prin Clasa X Concept, Mercedes-Benz Vans prezintă o perspectivă concretă asupra noului său pick-up, Clasa X. Primul pick-up premium va combina cele mai bune aspecte ale celor două lumi: puterea unui pick-up clasic cu eleganța consacrată Mercedes-Benz.

Acest lucru este demonstrat în mod impresionant de Mercedes-Benz, ce lansează două variante de design. Clasa X Concept aventurierul puternic ilustrează faptul că viitoarea Clasă X va avea toate punctele forte ale unui pick-up clasic - robust, funcțional, puternic și cu abilitatea de a circula off-road. Clasa X Concept exploratorul rafinat merge un pas înainte și arată prin ce se va evidenţia acest pick-up care poartă steaua Mercedes-Benz. Clasa X va fi un adevărat Mercedes-Benz, de la designul distinctiv de brand şi confortul inegalabil, până la dinamica şi siguranţa la volan. Acest lucru va transforma Mercedes-Benz în primul producător premium care ia în considerare cerințele în continuă schimbare ale clienţilor din segmentul global al pick-up-urilor de dimensiuni medii.

Mercedes Benz Clasa X Concept aventurierul puternic 1

Pentru prima dată, Mercedes-Benz va face ca acest pick-up robust, cu locuri pentru până la cinci persoane, să devină atractiv ca maşină de familie, pentru un stil de viață urban.
Prin acest pick-up, Mercedes-Benz Vans va extinde gama de produse cu un al patrulea model de serie. În același timp, compania ce poartă steaua în trei colțuri va deveni primul producător premium care pătrunde în segmentul promițător al pick-up-urilor de dimensiuni medii. Daimler AG va face investiții de nouă cifre (euro) în noul model, la momentul lansării lui pe piață. Acesta va fi lansat la sfârșitul anului 2017, sub numele de Mercedes-Benz Clasa X. Piețele importante vor fi Argentina, Brazilia, Africa de Sud, Australia și Europa.

Schimbarea segmentului
La nivel mondial, piața pick-up-urilor de mărime medie trece printr-o schimbare radicală. În trecut, acestea erau cumpărate pentru a fi simpli „cai de tracţiune". Astăzi, sunt din ce în ce mai populare ca autovehicule versatile, pentru o utilizare simultan personală și comercială sau pentru o folosire strict personală. Procentul de pick-up-uri utilizate în scopuri personale a crescut constant de câţiva ani. În consecință, cabina dublă s-a transformat în corpul dominant al autovehiculului, oferind spaţiu pentru până la cinci persoane. Tot mai mulţi clienţi privaţi sau din mediul de afaceri solicită autovehicule comerciale având caracteristicile şi confortul unui autoturism. O evoluție similară a avut loc în segmentul autovehiculelor off-road acum 20 de ani. Atunci, Mercedes-Benz a fost primul producător premium care a lansat un SUV (sport utility vehicle), Clasa M, și a redefinit complet segmentul off-road, cu un succes de durată.

„Variantele de design ale Clasei X Concept reinterpretează idiomul distinctiv al designului de brand al SUV-urilor noastre, în cea mai expresivă formă, și întruchipează dihotomia filozofiei noastre, fiind hot şi cool”, declară Gorden Wagener, Manager Design la Daimler AG. „Cu un design progresiv, aventurierul puternic exprimă modernitatea cool și setea de aventură, în timp ce exploratorul rafinat folosește emoție pură pentru a oferi o experiență concretă a frumuseții moderne."

Mercedes Benz Clasa X Concept aventurierul puternic 3

Design progresiv cu aspect de SUV
Clasa X Concept exploratorul rafinat, vopsit în elegantul alb metalic, arată în mod impresionant cum pick-up-ul Mercedes-Benz face o declarație de stil în segmentul său și în mediul urban. Contrastul dintre designul atractiv prin emoţia transmisă și detaliile tehnice precise, inovatoare şi inteligente reinterpretează filozofia Mercedes-Benz.

Designul atletic conferă acestei maşini concept un aspect expresiv și dinamic. Partea din faţă reprezintă evoluția părţii frontale a SUV-ului - cu o priză de aer mai mare pe capotă și faruri care se extind mult pe aripi. Clasicul spoiler de SUV şi arcadele roţilor puternic evazate pun şi mai mult accent pe lățime și oferă autovehiculului o poziție și mai solidă pe drum. În același timp, partea frontală se distinge prin grila radiatorului cu o singură fantă, cu steaua Mercedes-Benz poziţionată central, aceasta fiind, de altfel, un element distinctiv al elegantelor coupé-uri Mercedes-Benz.

Aripile largi din faţă şi din spate fac loc unui ecartament potrivit pentru duritatea traseelor off-road. Jantele din aliaj ușor de 22 de inch, cu un finisaj cromat contrastant de culoarea antracitului, conferă Clasei X Concept exploratorul rafinat o poziţie impozantă. Panourile de rulare sunt integrate în caroserie și subliniază corpul autovehiculului sculptat într-o formă sportivă. În funcție de unghiul de iluminare, vopseaua, creată special pentru această maşină concept, dă profilului său atletic şi mai mult farmec emoţional.

Mercedes Benz Clasa X Concept Gorden Wagener Dr Dieter Zetsche si Volker Mornhinweg

Partea din față foarte scurtă a mașinii, partea din spate foarte lungă şi două linii lungi care se întind pe margini amplifică accentul pus pe dinamica condusului. Partea din spate a ambelor autovehicule concept poartă o margine cromată asemănătoare SUV-ului, în partea de jos, şi, ca trăsătură distinctivă, o bandă luminoasă formată din LED-uri din crom subţire, ce înconjoară hayonul. Aceasta subliniază caracterul unic al acestui viitor model de pick-up.

Interior elegant, manevrabilitate și confort
Interiorul Clasei X Concept exploratorul rafinat este o declaraţie de stil, în egală măsură emoțională și elegantă, caracterizată de un mix intrigant de culori calde și reci, precum și de materiale de înaltă calitate. Universul de culori și materiale folosite transmite filozofia purităţii senzuale a designului Mercedes-Benz. Atingerea fină a pielii naturale întoarse, de culoare maro, folosită la scaune, oferă un sentiment confortabil. Această culoare caldă, regăsită de asemenea pe tabloul de bord, este combinată cu pielea nappa de un alb glacial. Marginea realizată din lemn afumat de stejar, cu porii deschiși, contrastează cu elementele lucioase din aluminiu. Astfel, lumea luxului modern este reprezentată într-un mod extrem de elegant.

Farmecul contemporan este amplificat și mai mult de fantele de ventilație rotunde, de display-ul central de înaltă rezoluție, de sine stătător, precum și de controlerul central și de touchpad-ul multifuncțional. La fel ca la un smartphone, toate funcțiile telematice pot fi controlate prin touchpad, folosind gesturi sau introducând litere sau caractere. Prin urmare, Mercedes-Benz introduce cel mai modern concept de control și de afișaj din segmentul de pickup-uri de dimensiuni medii. În același timp, caracteristicile și funcționalitățile specifice segmentului pick-up-urilor au fost păstrate, cum ar fi frâna de mână din consola centrală.

Mercedes Benz Clasa X Concept aventurierul puternic 4

Clasa X: motor puternic, confort ridicat
Ca de fiecare dată, clienții Mercedes-Benz vor putea alege în cazul Clasei X diferitele variante de echipare, pentru a personaliza exteriorul şi interiorul. În plus, Mercedes-Benz va dezvolta o gamă specială de accesorii pentru pick-up. Grație strategiei modulare deja testate, o serie de componente interioare, pe care clienții le cunosc și le aprecieză deja de la Clasa C și Clasa V, vor fi regăsite şi la Clasa X – de la materialele de înaltă calitate perfect finisate şi sistemul de infotainment, la confortul scaunelor ergonomice. În consecinţă, acest pick-up va oferi sentimentul deja cunoscut de familiaritate tipic mărcii și va aduce un nou nivel de confort și atractivitate în segmentul pick-up-urilor de dimensiuni medii.

Clasa X va stabili, de asemenea, noi standarde în segmentul său, în ceea ce privește conectivitatea. Datorită modulului de comunicare cu cartela SIM încorporată va fi posibilă utilizarea extensivă a serviciilor de conectare Mercedes me. Șoferii pot conecta pick-up-ul la smartphone, tabletă sau PC în orice moment și de oriunde. De exemplu, pot trimite destinații de navigare către autovehicul, pot vedea unde este parcat sau cât de mult combustibil are în rezervor. În plus față de aceste servicii online opţionale, de la distanță, sunt disponibile şi alte servicii standard, cum ar fi recuperarea după accident, managementul întreținerii și al defecţiunii.

Gama de motoare este, de asemenea, variată. Vârful de gamă va avea un motor diesel V6, combinat cu tracţiunea integrală 4MATIC. Cuplul mare al motorului va oferi o dinamică ridicată on-road şi off-road. Sistemul integral va combina un sistem electronic de tracțiune, o cutie de transfer reductor și două diferențiale. Sistemul de tracțiune și diferențialele acționate electric canalizează puterea acolo unde tracţiunea este cea mai bună. În condiții extreme off-road, diferențialele din spate și diferențialul dintre osii pot fi blocate. Acest lucru va face posibilă depăşirea obstacolelor dificile şi a pantelor în condiții de siguranță.

Mercedes Benz Clasa X Concept aventurierul puternic 22

Puternicul sistem de rulare şi șasiul de tip scară pot transporta o încărcătură de peste 1,1 tone și o capacitate de remorcare de până la 3,5 tone. Această putere este suficientă, de exemplu, pentru a transporta în pick-up aproximativ patru metri cubi de lemn de foc sau pentru a tracta o barcă. În același timp, suspensia, special construită cu osii late, puntea spate cu arcuri elicoidale și un amortizor calibrat cu precizie, vor asigura un confort sporit la rulare – on-road şi off-road. Pick-up-ul care poartă steaua în trei colțuri va impresiona prin direcția precisă, prin experienţa de condus confortabilă și prin virajelele agile. În plus, va amortiza loviturile în mod elegant, transformându-l în autovehiculul perfect pentru mediul urban.

La fel ca toate autovehiculele Mercedes-Benz, pick-up-ul se va distinge prin siguranța exemplară. Sistemele moderne de asistență a șoferului, bazate pe camere video, radar şi senzori cu ultrasunete, vor sprijini și ajuta șoferul în multe situații apărute în timpul condusului şi vor spori siguranţa şi confortul. O serie de sisteme de asistență vor fi incluse standard în componenţa pick-up-ului.

Focus pe cinci grupe de clienţi
Clasa X va combina punctele forte ale unui pick-up cu atractivitatea, confortul, plăcerea de a conduce și siguranța ce individualizează autovehiculele care poartă steaua Mercedes-Benz. Prin urmare, pick-up-ul Mercedes-Benz va anula diferenţele dintre utilizarea în scop comercial şi cea în scop personal și dintre folosirea urbană și rurală.

Pick-up-urile de dimensiuni medii au în prezent cea mai mare cotă din piața totală a autovehiculelor în Australia, cu 14,1%. Argentina vine din urmă, cu 11,6%. Acest lucru înseamnă că, în aceste țări, unul din opt autovehicule înregistrate este un pick-up din categoria de o tonă. În Brazilia, pick-up-urile de dimensiuni medii au o cotă de aproape 5% din piața totală a autovehiculelor. Aceasta cotă este de 0,5% în Germania, 1,3% în Marea Britanie, 1,4% în Turcia și 0,8% în Rusia.

Pe baza studiilor sale de piață, Mercedes-Benz a identificat cinci grupuri de clienți specifici pentru Clasa X, cu relevanță diferită în fiecare țară.

Un grup țintă important este format din familiile cu un stil de viață activ și o afinitate pentru produsele premium. Ei folosesc pick-up-ul mai ales pentru naveta la locul de muncă, pentru cumpărături, pentru a duce copiii la școală sau la diferite activități sportive.

Un alt grup țintă pentru Clasa X sunt aventurierii de succes, care trăiesc în mediul urban și practică sporturi în aer liber, cum ar fi schiatul sau jet ski-ul şi deţin propria lor barcă. Piețele de top sunt Australia, Africa de Sud, Brazilia, Marea Britanie și Germania.

Mercedes Benz Clasa X Concept exploratorul rafinat 3

În plus, pick-up-ul Mercedes-Benz va avea potențialul de a inspira individualiştii care adoptă cele mai noi trenduri, cu o afinitate pentru produsele premium. Aceştia au un stil de viață independent și îşi doresc un autovehicul cu un design unic, ce iese din tipare, şi care le pune în evidenţă personalitatea şi statutul lor. Aceste persoane independente folosesc pick-up-ul ca un „autovehicul de zi cu zi" pentru oraș, destinat activităților de seară și de weekend, precum și evenimentelor sportive. Piețele cheie pentru acest grup țintă sunt Germania, Marea Britanie, Africa de Sud și Brazilia.

Al patrulea grup de clienţi include oamenii de afaceri, cum ar fi contractorii din construcții, arhitecții și furnizorii de servicii care doresc să-şi folosească pick-up-ul atât în scopuri comerciale, cât și personale. Pick-up-ul poate fi o maşină de serviciu confortabilă, pentru întâlniri cu clienții. Piețe importante pentru oamenii de afaceri sunt Germania, Marea Britanie, Australia și Argentina.

Deţinătorii de ferme de vite din Argentina, cultivatorii de soia din Brazilia sau viticultorii din Africa de Sud pot, de asemenea, folosi pick-up-ul lor în scopuri comerciale și personale.

Producţie în cooperare cu Renault-Nissan
Lansarea pe piață a modelului Mercedes-Benz Clasa X în Europa va avea loc la finalul anului 2017. Noul model de serie va fi situat în segment la un preț atractiv. Pick-up-ul va fi fabricat în cooperare cu Alianţa Renault-Nissan. Producția pentru piețele din Europa, Australia și Africa de Sud va începe la fabrica Nissan din Barcelona (Spania), în 2017.
Clasa X pentru piața din America Latină va ieşi de pe liniile de asamblare de la fabrica Renault din Cordoba (Argentina), începând cu anul 2018.

Mercedes Benz Clasa X Concept exploratorul rafinat 2

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Auto

Ultima oră