Volvo S90 și V90. Premieră pentru sistemul City Safety

25 Apr 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Volvo S90 și V90. Premieră pentru sistemul City Safety

Modele S90 și V90 se remarcă de la prima vedere prin design elegant, linii simple și profil impresionant, care reflectă un mix de forță și eleganță în același timp.

Sentimentul deosebit este dat și de interiorul celor două modele marca Volvo și care se remarcă prin calitatea premium.

 

Ambianța elevată și rafinamentul din habitaclul noilor modele Volvo S90 și V90 este la cele mai înalte cote chiar și în versiunea standard, lista de dotări cuprinzând tapițerie de piele Moritz, scaune Comfort, climatizare automată cu reglaj pe două zone și sistem de control a calității aerului Clean Zone Technology. De asemenea, S90 și V90 dispun standard de cea mai nouă generație de sisteme multimedia ce pot fi accesate prin intermediul ecranului tactil cu diagonală de 9 inci integrat în centrul planșei de bord.

 

Experiența de condus modernă poate fi completată și cu sistemul Head-Up Display de afișare a informațiilor pe parbriz.

 

Un sistem în premieră mondială

Odată cu lansarea S90 și V90, Volvo Cars introduce o nouă funcție în premieră mondială pentru sistemul City Safety, este vorba despre sistemul de prevenire și evitare a coliziunilor frontale animale de mari dimensiuni, pe timp de zi sau noapte.

 

Sistemul oferă un avertisment intuitiv și asistență la frânare, incluzând și funcția de prevenire a coliziunilor frontale în intersecții, precum și de detectare a cicliștilor și pietonilor. De altfel, S90 și V90 oferă cel mai bun nivel de echipare standard din segment în materie de sisteme de sigurantă. Incă de la nivelul de echipare de bază denumit Momentum, pachetul de dotări impune un etalon în materie de sigurantă pasivă și activă, precum și de asistare a condusului.

 

Stil de condus semi-autonom

Ca și S90, noul V90 oferă o serie de tehnologii inovative care permit un stil de condus semi-autonom, integrate în conceptul Pilot Assist, alături de cel mai extins nivel al echipării standard în cazul sistemelor de siguranță. Acest pachet include un sistem pentru detectarea animalelor, un sistem care detectează părăsirea involuntară a părții carosabile, precum și conectivitate digitală de top a smartphone-ului prin intermediul Apple CarPlay.

Alte stiri din Auto

Ultima oră