Hyundai Santa Fe a castigat premiul ”Top Safety Pick+”

24 Mai 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Hyundai Santa Fe a castigat premiul ”Top Safety Pick+”

Hyundai Santa Fe a castigat premiul ”Top Safety Pick+”, acordat de Insurance Institute for Highway Safety’s (IIHS), pentru atingerea unui nivel inalt de siguranta. Modelul a obtinut un punctaj important in cadrul testelor realizate pentru impactul frontal asimetric, rezistenta plafonului si protectia capului. De asemenea, sistemul de franare automata la detectarea pietonilor (AEB) a inregistrat un rezultat remarcabil.

 

”Top Safety Pick+” reprezinta cea mai inalta distinctie acordata de IIHS. Pentru a obtine recunoasterea, un autovehicul trebuie sa inregistreze calificative notabile in cadrul testelor de protectie a celor cinci pasageri si pentru sistemul disponibil pentru prevenirea accidentelor frontale.

 

” Modelul a evitat coliziunile in cadrul testelor realizate de IIHS la 19 km/h si 40km/h. In plus, sistemul beneficiaza de un semnal de avertizare care se incadreaza in standardele NHTSA”, a declarat David Zuby, Director de Cercetare IIHS.

 

Sisteme de siguranta

Sistemul de echipare al modelului Santa Fe include: sistemul de management al stabilitatii vehiculului (VSM), alaturi de sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC) si sistemul de control al tractiunii. La acestea se adauga si sistemul de sapte airbaguri, dintre care unul pentru genunchii conducatorului auto, discuri de frana pe toate rotile si ABS cu sistem de distribuire electronica a fortei de franare (EBD). In plus, dispune de sistem de asistare la franarea de urgenta, sistem de asistenta la pornirea din rampa (HAC), sistem de control al franarii la coborare (DBC) si sistem de monitorizare a presiunii in pneuri (TPMS).

 

AEB utilizeaza senzorii si camerele disponibile pentru a detecta autovehiculele sau pietonii, avertizand conducatorul auto in cazul unei posibile coliziuni. In situatia in care conducatorul auto nu reactioneaza pentru evitarea impactului, sistemul va actiona automat franele.

Alte stiri din Auto

Ultima oră