Gata cu schimbul de anvelope! Un nou compus smart se adaptează în funcție de vreme

11 Iun 2020 | scris de A.V.
Gata cu schimbul de anvelope! Un nou compus smart se adaptează în funcție de vreme

Te-ai săturat să schimbi anvelopele mașinii de două ori pe an? Să îți iei liber de la birou ca să stai la cozi? Să cauți mereu un loc în care să le depozitezi? Toate astea ar putea deveni în curând istorie, scrie smartradio.ro.

Producătorul de anvelope milanez Pirelli, furnizor exclusiv de pneuri pentru Formula 1 de mai bine de zece ani, îți prezintă un nou compus care folosește „inteligența mecanică” și se adaptează în funcție de temperatură.

Este vorba despre cea mai nouă generație de anvelope Cinturato P7, la care italienii lucrează de peste 3 ani. Anvelopele high-performance de vară au un compus care-și schimbă caracteristicile pentru a-ți asigura aderență maximă în orice condiții meteo.

Suprafața de rulare a anvelopei este îmbogățită cu rășini siliconice care interacționează cu polimerii cauciucului, care sunt modificați chimic la diferite temperaturi.
Cu noile anvelope, producătorul italian se laudă și că a redus distanța de frânare cu 4 metri la o viteză de 100 km/h și că durata lor de viață e mai mare cu 6% față de generația precedentă.

În prezent, anvelopele smart sunt omologate pentru 70 de modele de automobile, dar acest număr va crește până la finalul anului.

 

Alte stiri din Auto

Ultima oră