Ford lansează noul Focus RS: 350CP și suta în 4,7secunde

15 Ian 2016 | scris de Sebastian S. Eduard
Ford lansează noul Focus RS: 350CP și suta în 4,7secunde

O nouă eră pentru mașinile Ford rapide se întrevede odată cu începerea producției noului „hatchback” Focus RS de performanță.

 

Ford se așteaptă să producă 41.000 de mașini din gama Performance pentru Europa în 2016, de la 29.000 în 2015. Aceasta reprezintă o creștere de 40% față de anul precedent, după ce vânzările din 2015 pentru această categorie de vehicule au înregistrat o creștere de 62% comparativ cu 2014.

 

Hit hatch

Printre modelele care au contribuit la această creștere se numără și noul Focus RS - primul model tocmai ieșind de pe linia de producție a fabricii Ford din Saarlouis (Germania), modelul Ford Mustang pentru care Ford a înregistrat mai mult de 13.000 de comenzi în Europa, dar și „hot hatch-urile” Focus ST și Fiesta ST.

 

Cu noul Ford GT care urmează să apară, Ford oferă cea mai variată gamă de modele Performance, de la „hatchback-uri” compacte la „super car-uri” de înaltă performanță.

 

„Va fi cu adevărat un an remarcabil pentru modelele Ford din gama Performance, capabile de performanțe fără precedent, echipate cu motoare sofisticate și noi tehnologii ale trenului de rulare, inclusiv noul sistem Ford Performance All Wheel Drive pentru Focus RS,” a declarat Joe Bakaj, Vicepreședinte, Dezvoltarea Produselor, Ford Europa.

 

Recorduri doborâte

Focus RS este unul dintre cele 12 noi vehicule ale gamei Perfomance, pe care Ford le va aduce clienților la nivel global până în 2020. Dezvoltat de o echipă de ingineri ai Ford Performance din Europa și SUA, modelul este dotat cu o versiune special proiectată a noului motor Ford EcoBoost de 2,3 l care livrează o putere maximă de 350 CP, și care va ajunge de la 0-100 km/h (0#62 mph) în 4,7 secunde, făcând din acest „hatchback” de înaltă performanță modelul Ford cu cea mai rapidă forță de accelerare din toate timpurile.

 

Focus RS deschide drumul către inovația Ford Performance All Wheel Drive cu funcția Dynamic Torque Vectoring pentru manevrabilitate sporită, aderență și viteză la virare. Modurile de Conducere selectabile, inclusiv o premieră în industrie - Modul Drift, dar și sistemul Launch Control sunt disponibile pe modelul RS pentru prima dată.

 

Deja peste 3.000 de comenzi

Din luna septembrie a anului trecut când a devenit posibilă plasarea de comenzi în sistem, Ford are deja peste 3.100 de comenzi, în timp ce încă 250.000 de oameni au configurat un Focus RS pe website-urile Ford.

Alte stiri din Auto

Ultima oră