Ford se întoarce la Le Mans în 2016. Intră în luptă noul Ford GT, pentru a celebra victoria din 1966

12 Iun 2015
Ford se întoarce la Le Mans în 2016. Intră în luptă noul Ford GT, pentru a celebra victoria din 1966
Ford a anunțat astăzi că revine în una din cele mai prestigioase curse din lume cu noul model de curse Ford GT, ce se bazează pe noul „supercar” de înaltă performanță care va începe să fie vândut de anul viitor.

Începând cu 2016, mașina de curse Ford GT va concura în cursa de 24 de ore de la Le Mans – denumită de mulți Grand Prix-ul Anduranței și al Eficienței. Lansat astăzi la faimosul circuit de la Le Mans, Franța, modelul Ford GT va concura în clasa Le Mans GT- Endurance, deschisă echipelor și piloților profesioniști.

Noua mașină de curse – care pune în evidență inovațiile Ford – este bazată pe noul „supercar” Ford GT prezentat publicului în ianuarie anul curent. Atât mașina de serie cât și mașina de curse vor sosi în 2016 pentru a marca a 50-a aniversare a mașinilor de curse Ford GT care s-au plasat pe primele trei locuri în cursa de 24 de ore de la Le Mans din 1966. Ford a mers mai departe și a câștigat la Le Mans în 1967, 1968 și 1969.

“Când GT40 a concurat la Le Mans în anii 1960, Henry Ford II a dorit să demonstreze că Ford putea învinge producătorii legendari de mașini de anduranță”, a declarat Bill Ford, Președinte Executiv, Ford Motor Company. “Suntem extrem de mândri că am câștigat această cursă legendară de 4 ori la rând și că același spirit de inovație care a stat la baza primului Ford GT ne motivează și astăzi”.

Noua mașină de curse Ford GT va concura în calendarele complete ale FIA World Endurance Championship și TUDOR United SportsCar Championship, făcându-și debutul competițional în ianuarie 2016 la Rolex 24, în Daytona, Florida. De partea operațională a activității celor 2 echipe vor responsabili cei de la Chip Ganassi Racing cu Felix Sabates (CGRFS). Ambele echipe intenționează să concureze cu patru mașini la Le Mans. Piloții vor fi anunțați ulterior.

 

Alte stiri din Auto

Ultima oră