Motorul Ford EcoBoost de 1 litru în 3 cilindri câștigă cel de-al 8-lea „Oscar” în 4 ani

21 Iun 2015
Motorul Ford EcoBoost de 1 litru în 3 cilindri câștigă cel de-al 8-lea „Oscar” în 4 ani
Un motor mic pe benzină, pe care șoferii din întreaga lume îl apreciază pentru consumul excelent și performanța impresionantă, a primit al 8-lea premiu în patru ani în cadrul Premiilor „Motorul Internațional al Anului 2015”.

Pentru al patrulea an consecutiv, motorul Ford EcoBoost de 1 litru a fost declarat „Cel mai bun motor sub 1 litru”. A fost declarat cel mai bun motor din clasa sa – pentru manevrabilitate, performanța, consum, rafinament și tehnologie – de către un juriu de 87 de jurnaliști auto din 35 de țări. Anul trecut, motorul EcoBoost de 1 litru a fost declarat Motorul Internațional al Anului pentru al treilea an consecutiv, iar în 2012 a câștigat premiul „Cel mai bun motor nou”

Zece modele Ford din Europa pot fi echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru. Unul din cinci vehicule noi Ford vândute în Europa în 2014 a fost echipat cu acest motor, respectiv 2 din 5 modele Ford Fiesta*.

Disponibil în 100 CP, 125 CP și 140 CP, motorul EcoBoost de 1 litru este produs la fabricile Ford de la Koln, Germania și Craiova, România, și acum este disponibil în 72 de țări din toată lumea.

“Motorul EcoBoost de 1 litru rămâne unul din cele mai bune exemple pentru ceea ce înseamnă downsizing-ul”, a declarat Dean Slavnich, co-președinte al ediției nr. 17 a premiilor „Motorul Internațional al Anului”, care au avut loc la Stuttgart, Germania, și editor al revistei Engine Technology International. “Acest motor deosebit cu 3 cilindri arată că motorul cu ardere internă are încă potențial”.
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră