BOMBA ADAC! Multe mașini diesel emit în mod real noxe și de 14 ori mai mari decât cele normale

01 Oct 2015
BOMBA ADAC! Multe mașini diesel emit în mod real noxe și de 14 ori mai mari decât cele normale
Bomba ADAC. O mare varietate de modele auto – printre ele unora aparținând unor producători precum Nissan, Volvo, Renault, Jeep, Hyundai – poluează în mod obișnuit, în condiții de drum, și de 14 ori mai mult decât în condiții de laborator, spun cercetătorii.

Conform unui material publicat de The Guardian, care are la bază informații ale ADAC, cel mai mare club de automobiliști din Germania, mai multe mașini diesel din noua generație poluează cu mult peste standardele presupuse. Acest lucru a fost descoperit atunci când testele au fost făcute cu ajutorul a două sisteme – NEDC (în funcțiune în acest moment) și WLTC (un test care va intra oficial „în funcțiune” ]n 2017). Despre cel de-al doilea se spune că dă rezultate mai bune, întrucât perioada testată este mai lungă și se presupune că simulează mai bine condițiile reale de drum.

Conform ADAC în topul mașinilor poluante, dintre cele testate se află Nissan’s X-Trail 1.6 cDi (care la testele WLTC produce de 14 ori mai multe Nox decât la testele NEDC) și Volvo S60 D4. Urmează apoi modele precum Renault’s Espace Energy dCi 160 (de 11 ori mai mult Nox) sau Jeep Renegate 2.0 Multijet.

Pentru întregul eșantion de mașini testate puteți viziona imaginea alăturată. În partea de sus a imaginii, de la 0 la 14 aveți ordinul de multiplicare (de cât ori modeluil respectiv depășește standardele admise conform testului WLTC).
 

Alte stiri din Auto

Ultima oră