Ambasadorul SUA, în vizită la uzina Ford de la Craiova

10 Dec 2015 | scris de Sebastian S. Eduard
Ambasadorul SUA, în vizită la uzina Ford de la Craiova

Aceasta este prima vizită pe care o face ambasadorul Klemm la uzina Ford, de la sosirea sa în luna septembrie a acestui an.

 

Cea mai recentă vizită a unui ambasador american a avut loc în septembrie 2009, când ambasadorul Mark Gitenstein a participat la evenimentul de lansare a producției modelului Transit Connect, primul model pe care Ford a început să îl asambleze la uzina din Craiova.

 

Echipa Ford sărbătorește astăzi și o importantă realizare în ceea ce privește producția, si anume atingerea cifrei de un milion de motoare EcoBoost de 1,0 l fabricate de către uzinele de motoare din Craiova și Köln, de la începutul producției acestuia în 2012.

 

Motorul EcoBoost de 1,0 l este cel mai premiat motor pe care Ford l-a conceput, fiind desemnat Motorul Internațional al Anului de patru ori consecutiv (in 2012, 2013, 2014 si 2015).

„Suntem foarte mândri și onorați să primim astăzi vizita ambasadorului Klemm la fabrica Ford de la Craiova. Am avut ocazia să-i prezentam domnului ambasador întreaga uzină și să discutăm în detaliu despre investițiile noastre în România, ținând cont de faptul că unitatea noastră de producție din Craiova are o contribuție majoră în ansamblul sistemului global de producție al Ford”, a declarat Jan Gijsen, președintele Ford România.

 

De la preluarea uzinei în 2008, Ford a investit la Craiova peste 1 miliard de euro pentru a transforma Craiova într-una dintre cele mai moderne și competitive unități de producție pe care compania le deține. Aproximativ 250 de milioane euro din întreaga investiție au fost alocate uzinei de motoare care în prezent trimite motoare EcoBoost de 1,0 l unităților de producție de vehicule Ford din Asia, Europa și America de Nord.

 

Uzina Ford Craiova are în prezent aproximativ 2700 de angajați și aproximativ 800 dintre aceștia lucrează în două și trei schimburi in uzina de motoare.  

Alte stiri din Auto

Ultima oră