Zeci de migranţi au fost salvaţi dintr-o navă eşuată pe Marea Neagră. Unde au ajuns aceştia

13 Sep 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Zeci de migranţi au fost salvaţi dintr-o navă eşuată pe Marea Neagră. Unde au ajuns aceştia

Două ambarcațiuni ale Gărzii de Coastă și o navă de gardă a Comandamentului Flotei au încearcat să localizeze și să salveze un grup de migranți clandestini de la bordul unui pescador care se afla în pericol de scufundare în largul Mării Negre, la o distanță de 32 de mile maritime (aproximativ 60 de kilometri) travers de Portul Midia. Nava a transmis prin radio mesaje de ajutor din cauza vântului puternic.

Un elicopter al Ministerului Apărării Naționale, a fost trimis în recunoaștere, piloții identificând nava clandestină, cu un grup numeros de persoane pe punte, potrivit agerpres.ro.

Nava de aprovizionare a platformelor petroliere maritime GSP Alcor a luat la remorcă, marți seara, pescadorul reperat de Garda de Coastă la 35 de mile maritime de Portul Midia și care avea la bord câteva zeci de migranți clandestini din Irak şi Iran, potrivit primelor declaraţii oferite de aceştia.

După mai bine 15 ore de la interceptare, ambarcaţiunea a fost remorcată şi dusă, în noaptea de marți spre miercuri, în Portul Midia. Avea la bord 153 de persoane, dintre care 53 de copii. Pe mare era furtună de gradul cinci, iar vieţile lor au fost în mare pericol. După debarcare, migranţii au fost verificaţi medical şi transportaţi la sediul Gărzii de Coastă, unde au fost amenajate corturi speciale pentru a-i adăposti, potrivit stiri.tvr.ro.

În acest caz, se fac cercetări pentru a se stabili dacă la bord se aflau şi călăuze.

Potrivit directorului adjunct al Gărzii de Coastă, comisar șef de poliție Cristian Cicu, în momentul când a fost remorcată de GSP Alcor, nava cu migranți se afla în imposibilitate de guvernare și furtuna, de gradul 6-7 pe scara Beaufort, cu valuri de 3-4 metri la coastă și 6-7 metri în larg, o deplasa către Insula Sacalin, în zona gurii de vărsare a Brațului Sfântul Gheorghe.

Este al patrulea val de migranţi care a ajuns, în ultima lună, în România. În weekendul trecut, alte două nave, cu peste 200 de migranți la bord, au fost interceptate în Marea Neagră.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră