Zece puncte temporare de trecere a frontierei româno-ungare vor fi deschise în ziua alegerilor din Ungaria

30 Mar 2018
Zece puncte temporare de trecere a frontierei româno-ungare vor fi deschise în ziua alegerilor din Ungaria

Autorităţile ungare şi române au căzut de acord ca la 8 aprilie, în ziua alegerilor parlamentare din Ungaria, să rămână deschise cele zece puncte temporare de trecere a frontierei ungaro-române, care în mod obişnuit funcţionează doar sâmbăta, scrie hirado.hu.

În ziua alegerilor, punctele de frontieră amintite vor fi deschise între ora 08:00 şi 18:00 (ora Ungariei), astfel că cetăţenii maghiari care locuiesc în România, la graniţa cu Ungaria, vor putea participa mai lesne la vot, a declarat  ministrul Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria, Péter Szijjártó.

Péter Szijjártó a spus că la graniţa româno-maghiară există acum 11 puncte permanente de trecere a frontierei, dar s-a ajuns la un acord cu Guvernul României ca două puncte temporare de trecere a frontierei, funcţionale doar sâmbătă – Dombegyház-Variaşul Mic şi Elek-Grănicei – să fie deschise permanent traficului de la frontieră, începând de la sfârşitul anului. Acesta a adăugat că a văzut deschidere din partea Guvernului României şi pentru a transforma punctul de trecere temporar Zajta-Peleş, într-un punct de trecere permanent.

“Ne bazăm pe faptul că cei care locuiesc în afara graniţelor să participe în număr mare la vot. Ne-am dori ca, prin componenţa sa, următorul Parlament să oglindească voinţa politică a maghiarilor din toată lumea”, a declarat şeful diplomaţiei ungare. Ministrul a spus că Guvernul de la Budapesta depune eforturi pentru a pune relaţiile româno-maghiare pe făgaşul respectului reciproc, iar Guvernul României a dat dovadă până acum de o deschidere nemaiîntâlnită.

Ministrul ungar a catalogat drept îmbucurător faptul că schimburile comerciale dintre cele două ţări se apropie de 8 miliarde de euro, anual, ceea ce înseamnă că, după Germania, România este cea mai importantă piaţă de export pentru Ungaria.
Articolul integral, AICI.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră