Utile. Sfaturi pentru românii care se pregătesc pentru o vacanță în Franța

28 Noi 2015 | scris de Cristi Severin
Utile. Sfaturi pentru românii care se pregătesc pentru o vacanță în Franța

Dacă plănuiți să călătoriți în Paris sau Franța pentru un eveniment (concert, expoziție, conferință) sau să vizitați obiective turistice (precum Turnul Eiffel, parcuri de distracții), se recomandă verificarea site-urilor evenimentelor sau sălilor de spectacol, condițiile lor de acces, sfaturi de securitate, deoarece aceste evenimente -culturale, sportive sau politice - pot fi anulate.

Aeroporturile și stațiile de tren rămân deschise și traficul este normal, dar trebuie luate câteva măsuri de siguranță:
- Controlul identității este înăsprit: aveți întotdeauna asupra dumneavoastră documentul de identitate valabil (pașaport, carte de identitate)
- Creșterea controalelor la bagaje pe aeroporturi și în stațiile de tren: aveți grijă să ajungeți suficient de devreme pentru a trece de controalele de securitate (în principal la aeroporturi și la stația Gara de Nord pentru Eurostar și Thalys), acestea pot dura mai mult ca de obicei.

Dacă doriți să reconsiderați călătoria
- Dacă ați rezervat călătoria printr-o agenție și contractul include transport și cazare (pachet de servicii turistice), în prima fază contactați agenția pentru a verifica posibilitatea anulării sau reprogramării șederii și costul pentru astfel de modificări (rețineți că în cazul în care nu există nicio restricție pentru a călători la Paris sau Franța, din punct de vedere legal nu aveți dreptul la rambursare a întregului cost).
- Dacă ați achiziționat doar bilete de transport, verificați condițiile biletului (poate fi schimbat / este rambursabil?). Nu ezitați să contactați direct compania aeriană pentru a verifica dacă este posibilă anularea sau reprogramarea amiabilă având în vedere evenimentele din Franța.
- Dacă ați rezervat o cameră de hotel sau o unitate de cazare privată (cameră, apartament), contactați hotelul sau proprietarul pentru a verifica condițiile de anulare sau reprogramare a sejurului dumneavoastră. Rețineți că, dacă ați achiziționat un tarif "nerambursabil", hotelul nu va fi obligat prin lege să vă ramburseze banii. Dar, având în vedere evenimentele recente, ar putea fi posibil să se negocieze o reprogramare sau o rambursare parțială pe cale amiabilă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră