UPDATE. Falsul medic italian a fost prins de poliţişti într-un tren în Vama Curtici

06 Feb 2019 | scris de A.V.
UPDATE. Falsul medic italian a fost prins de poliţişti într-un tren în Vama Curtici Galerie foto (3)

Matteo Politi, falsul medic italian cu numai opt clase absolvite, care a operat zeci de oameni în clinici de top din Bucureşti, a fost prins de poliţişti într-un tren, în vama Curtici.

Italianul în vârstă de 38 de ani, a fost prins de poliţiştii de frontieră, în această dimineaţă, la ora 06.10, într-un tren ce avea destinaţia Budapesta, relatează observator.tv.

"În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune.

Cetățeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun", se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

UPDATE

Matteo Politi a fost adus, miercuri seară, pentru audieri, la Secţia 4 Poliţie.

El avea asupra sa un troler şi o geantă de voiaj, scrie agerpres.ro.

Comisarul şef de Poliţie Ionuţ Dana a declarat, potrivit News.ro, că falsului chirurg Matteo Politi a fost condamnat în Italia pentru fapte asemănătoare şi că nu figurează în Tabloul medicilor din Italia.

În 20 niembrie anul trecut s-a primit la poliţie o plângere pe numele acestuia pentru înşelăciune, iar din cercetări au rezultat şi posibile alte fapte.

Alte plângeri nu au fost depuse la poliţie, care cercetează şi folosirea de către italian a unei alte identităţi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră