Un bărbat internat la spitalul Săpoca a ucis patru pacienți și i-a rănit grav pe alții, atacându-i cu un stativ de perfuzii

18 Aug 2019
Un bărbat internat la spitalul Săpoca a ucis patru pacienți și i-a rănit grav pe alții, atacându-i cu un stativ de perfuzii Galerie foto (2)

Un pacient de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzie, relatează Digi24 și Agerpres.

Bărbatul a avut un episod de psihoză și a lovit în mod repetat 13 persoane cu stativul. Trei dintre pacienți au decedat pe loc.

Victimele au probleme psihice, în general demenţă, ceea ce le-a împiedicat să reacţioneze în momentul atacului.

Atacul a avut loc între orele 3:00 și 4:00.

Nu e clar unde se afla în acel moment personalul medical.

Criminalul se află acum în custodia poliţiei.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar cu sevraj etilic în cursul zilei de joi.

UPDATE

Magistraţii de la Tribunalul Buzău au decis, duminică seară, internarea nevoluntară a bărbatului în vârstă de 38 de ani care a ucis patru oameni şi a rănit alţi nouă la Spitalul de Psihiatrie şi Măsuri Speciale Săpoca.

Atacatorul a fost adus, sub escortă, în sala de judecată de la Tribunalul Buzău.

Surse judiciare au precizat că procurorii au solicitat ca agresorul să fie supus unei expertize psihiatrice, pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul săvârşirii faptei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunal Buzău au deschis duminică dosar pentru omor calificat în acest caz.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră