Termen prelungit pentru depunerea Declarației unice și pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe salariu

13 Mar 2019 | scris de A.V.
Termen prelungit pentru depunerea Declarației unice și pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe salariu

Guvernul prelungește termenul pentru depunerea Declarației unice pentru cei care obțin venituri din activități independente sau chirii până la 31 iulie 2019. La fel și pentru redirecționarea a 2% din impozitul pe salarii către ONG-uri.

În ultima perioadă, contribuabilii au reclamat că din cauza problemelor de funcționare a site-ului ANAF nu au putut completa declarațiile respective, relatează stiri.tvr.ro.

Finanţele explică faptul că au luat această decizie pentru evitarea blocării sistemului electronic, în condiţiile în care, din acest an, Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale se depune doar prin mijloace electronice de transmitere la distanţă prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" şi a serviciului "Depunere declaraţii".

Mai exact, termenul se va proroga până la 31 iulie 2019. Prorogarea va fi valabilă atât pentru depunerea declarației cu privire la veniturile pe 2019 (estimarea pentru anul curent), cât și pentru plata taxelor (impozit și contribuții sociale) pentru veniturile pe 2018, explică avocatnet.ro.

De asemenea, cei care ar fi beneficiat de bonificația de 5% pentru că au depus declarația unică electronic până la 15 iulie 2018 și plăteau integral până la 15 martie anul acesta contribuțiile și impozitul pentru 2018 vor beneficia de reducere dacă plătesc integral aceste dări până la 31 iulie 2019, potrivit proiectului de OUG.

Atenție! Proiectul de OUG privind amânarea termenului declarației unice NU se aplică încă. Acesta trebuie și publicat în Monitorul Oficial ca să intre în vigoare.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră