BREXIT aduce probleme în fotbal. Ce se întâmplă cu jucătorii britanici din campionatele Europei

24 Iun 2016 | scris de Veronica Micu
BREXIT aduce probleme în fotbal. Ce se întâmplă cu jucătorii britanici din campionatele Europei

Un prim exemplu este cel al echipei Real Madrid care are deja o problemă pentru că galezul Gareth Bale a devenit jucător extracomunitar, iar clubul madrilen are un jucător peste cota admisă de trei.

Astfel, potrivit express.co.uk, Real Madrid are acum în lot patru jucători extracomunitari, pe Bale, columbianul James Rodriguez și brazilienii Casemiro și Danilo. Drept urmare, va fi nevoită să renunţe la unul dintre ei în această vară.

Bale se află în prezent în Franța, alături de echipa națională a Țării Galilor, cu care a obținut în premieră accederea în optimile de finală ale unui Campionat European.

400 de jucători îşi vor pierde dreptul de a juca

Fotbalul este o industrie în valoare de multe miliarde de euro. La ora actuală, fotbaliştii se pot transfera dintr-o ţară în altă pentru sume uriaşe şi foarte puţine obstacole.

Însă, după intrarea în vigoare a ieşirii britanicilor din Blocul Comunitar, peste 400 de jucători din cele patru federaţii de fotbal ale Regatului Unit îşi vor pierde dreptul de a juca în ligile respective, scrie mediafax.ro.

În prezent, fotbaliştii din interiorul Uniunii Europene sunt liberi să joace în Marea Britanie, în timp ce extracomunitarii trebuie să primească un permis de lucru pentru a obţine accesul. Aceste autorizaţii de joc sunt bazate pe clasamentele FIFA şi pe procentajul de meciuri jucate pentru echipa naţională de către fotbalistul respectiv, în ultimii doi ani.

După ce britanicii vor părăsi spaţiul comunitar, fotbaliştii de pe continent vor trebuie să depună cereri înainte de juca pentru cluburi din Anglia, Scoţia, Ţara Galilor sau Irlanda de Nord.

Reamintim că numărătoarea finală a voturilor de la referendumul de ieri din Marea Britanie arată că 51,9% dintre alegători au votat în favoarea Brexit-ului, adică ieşirea Regatului Unit din UE. 

Citiți și:

Răsturnare de situație. Britanicii au ales IEȘIREA din UE! Lira s-a prăbuşit la minimul ultimilor 31 de ani

BREXIT. Ce se va întâmpla cu românii din Marea Britanie, în perioada imediat următoare

BREXIT. Premierul britanic David Cameron şi-a anunţat demisia - LIVE VIDEO

BREXIT. Aurul a atins cea mai ridicată valoare din ultimii doi ani. Ce se întâmplă cu leul

Martin Schulz, după BREXIT: Negocierile trebuie să înceapă rapid. Nu vreau ca euro să se prăbușească

EFECTELE BREXIT. Companiile britanice înregistrează deja pierderi de 150 de miliarde de euro

BREXIT. Cioloș și guvernatorul BNR, chemați de urgență la Cotroceni

Jurnalist din Marea Britanie, mesaj către români: Vă rog, salvați-i pe britanici!

Ce se va întâmpla cu Marea Britanie în caz de BREXIT

Alte stiri din Sport

Ultima oră