Spitalul Militar Mobil de la Constanţa a fost instalat

01 Apr 2020 | scris de A.A.
Spitalul Militar Mobil de la Constanţa a fost instalat

Instalarea formaţiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT) de la Constanţa, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Rolul acestei formaţiuni este de a trata cazurile uşoare şi medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unităţi medicale, spitale din zona Dobrogei.

Marţi a ajuns la Constanţa cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanţa, iar lucrările de asamblare şi montare a zonei de izolare şi triaj (150 de paturi) continuă în jurul formaţiunii medicale modulare de tratament, pe Stadionul Portul.

"Militarii din forţele navale şi terestre se ocupă de montarea unităţii medicale, iar autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice, operatorii economici şi alte entităţi juridice din Constanţa sprijină MApN, pentru asigurarea facilităţilor necesare funcţionării SMMIT. După terminarea activităţilor de montare şi operaţionalizarea logistică, va urma operaţionalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilităţii medicale şi obţinerea acreditării/avizării a SMMIT Constanţa de către Ministerul Sănătăţii”, se arată în comunicat. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră