Şoferii Uber vor fi amendaţi pentru transport neautorizat

26 Apr 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Şoferii Uber vor fi amendaţi pentru transport neautorizat

Executivul s-a angajat miercuri să modifice Legea taximetriei, astfel încât şoferii Uber sau cei care practică transport de neautorizat de persoane să poată fi amendaţi de poliţişti. Decizia vine în urma unui protest organizat miercuri în faţa Guvernului, la care au participat circa 3000 de taximetrişti.

Protestul a fost organizat de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România, pe fondul nemulțumirilor față de pirateria din sector, transportul neautorizat şi problema RCA. Mitingul era programat până la ora 21.00, dar o delegaţie a taximetriştilor a fost primită la Guvern. În urma discuţiilor, s-a ajuns la o înţelegere cu autorităţile, astfel că taximetriştii au întrerupt protestul.

Președintele COTAR, Vasile Ștefănescu, a anunţat că în termen de 30 de zile se va rezolva problema pirateriei din transporturi, urmând să mai rămână în discuție doar problema legată de RCA.

Cât costă o călătorie la Yango, gigantul IT care operează pe piața de taxi din România

El a explicat că Legea 38 privind transportul în regim de taxi și regim de închiriere va fi modificată prin ordonanță de urgență. Proiectul a fost întocmit în urma discuțiilor cu reprezentanții transportatorilor şi va fi transmis în consultare prealabilă de Ministerul Transporturilor către MAI și MDRAP, administrației publice și fondurilor europene. 

„Se scoate din lege sintagma  <<în mod permanent> şi în >  pentru că poliţiştii de pe stradă nu pot să-i amendeze, nu pot să le ia plăcuţele de înmatriculare pe şase luni > sau să le dea amenzile maxime, nu cum prevede legea acum. Trebuie să prindă hoţul şi să–i spună: > (...) Sub nicio formă nu pot să zic că Uber va fi interzis sau vreo altă activitate de transport, însă toată lumea care va face transport de persoane, indiferent cum, va fi atorizat, altfel nu îl va putea face. Nu poţi să faci transport virtual. Închid ochii şi ma trezesc la Constanţa”, a declarat Vasile Ştefănescu, conform mediafax.ro.

Președintele COTAR a mai spus că în urma discuțiilor purtate cu ministrul Dialogului Social, Gabriel Petrea, și, telefonic, cu ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, transportatorii vor renunța la acțiunile de protest ce erau anunțate pentru următoarele două zile.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră