Guvernul a modificat legea pentru taximetriştii de la Aeroportul Otopeni

27 Apr 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Guvernul a modificat legea pentru taximetriştii de la Aeroportul Otopeni

Astfel, potrivit noilor reglementări, în locurile de așteptare ale aeroporturilor din raza teritorială a municipiului București și a județului Ilfov au acces taxiurile care dețin autorizații emise de autoritățile de autorizare din aceste unități administrativ-teritoriale.

Legislația în vigoare prevede că în locurile de așteptare special amenajate de aeroporturi “au acces numai taxiurile care dețin autorizații taxi emise de autoritățile de autorizare din municipiul București și județul Ilfov și au volumul spațiului destinat pentru transportul bagajelor de cel puțin 500 de litri“.

Guvernul precizează  că după evenimentele din luna martie 2016 care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, pentru îmbunătățirea măsurilor de securitate și după consultări cu autoritățile cu atribuții în domeniu, a reieșit necesitarea implementării unui pachet de măsuri suplimentare pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București. Una dintre aceste măsuri se referă la emiterea unor permise de acces în zona de preluare a pasagerilor de la aeroport pentru taximetriști și autoturismele utilizate de aceștia în activitatea de taxi.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră