Sebastian Ghiță: Echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întâmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot

22 Mai 2016 | scris de Cristi Severin
Sebastian Ghiță: Echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întâmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot

La scurt timp după producerea incidentului, deputatul Sebastian Ghiță, membru în Comisia de Control a SRI, a declarat pentru tolo.ro că va cere la întrunirea de mâine a comisiei ca SRI să se facă public raportul echipei de filaj și filmul accidentului.


Reproducem dialogul dintre Cătălin Tolontan și Sebastian Ghiță.


Sebastian Ghiță: Mâine ne vom întruni în Comisia Parlamentară și vom cere ca echipa de filaj să facă public raportul și filmul accidentului.

Cătălin Tolontan: Sunteți sigur că exista o echipă de filaj?
Sebastian Ghiță: Cum să nu existe?! După un asemenea scandal public să nu exită este imposibil. Aici nu vorbim despre cineva care a furat din rația de mâncare, ci care a participat la o operațiune criminală de pe urma cărora au murit, probabil, zeci de mii de oameni prin infecțiile nosocomiale. Cum să nu fie urmărit în fiecare moment?

Cătălin Tolontan: Dar comisia din care faceți parte nu are nici o atribuție decât în materie de SRI. Dacă nu erau de la SRI?
Sebastian Ghiță: Nu ne putem asuma riscul ca România să fie considerată un stat mafiot! Nu pot muri oameni fără o explicație clară. Eu am avut mereu încredere în instituții, dar acesta este un caz care se cere lămurit!

Cătălin Tolontan: Încă o dată: nu e treaba dumneavoastră dacă nu e filajul de la SRI.
Sebastian Ghiță: Era un caz de siguranță națională! Dar indiferent cine l-a făcut, Parchetul, DNA, cei de la MI sau SRI, echipa de filaj trebuie să spună oamenilor ce s-a întîmplat. Este fără precedent în România și nu putem fi considerați un stat mafiot. Mâine se poate întâmpla oricui!

 

______________

Citiți și

Mesajul trimis de Dan Condrea unui angajat, înainte să moară

Fosta soție a lui Condrea: Nu era genul care să se omoare, ci genul care te omora el pe tine

Cine l-a sunat pe Dan Condrea după producerea accidentului?

Victor Ponta: Dumnezeule! Chiar e șocant! Ce se întâmplă în țara noastră?!?

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră