Papa Francisc a oferit găzduire unei românce care a născut în apropierea Bazilicii Sf. Petru

21 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Papa Francisc a oferit găzduire unei românce care a născut în apropierea Bazilicii Sf. Petru

În numele papei Francisc, Elemozineria apostolică a oferit găzduire, pe timp de un an, femeii de origine română, în vârstă de 35 de ani, care a născut pe stradă, în noaptea de marți spre miercuri. Femeia fără adăpost a adus pe lume o fetiță, în jurul orei 2.30, pe un trotuar din Piața Pius al XII-lea, adiacentă Pieței Sfântul Petru, scrie Radio Vatican.


Ajutată de o patrulă a Poliției, care supraveghea zona, femeia a fost transportată la Spitalul "Santo Spirito", din apropiere. Elemozinierul apostolic, mons. Konrad Krajewsji, s-a ocupat de cazul femeii de origine română, aflată de mai multă vreme printre persoanele fără locuință care se adăpostesc noaptea în zona Pieței Sfântul Petru. Ea a beneficiat de serviciile igienice puse la dispoziție de pontif, oferindu-i-se – în perioada sarcinii – posibilitatea de a fi adăpostită într-o structură de asistență socială a Vaticanului, din cartierul roman Primavalle, gestionată de călugărițele Maicii Tereza de Calcutta și destinată mamelor cu copii de îngrijit, oferta nefiind însă acceptată.


Mons. Kajewski a vizitat-o pe tânăra mamă la spital, aceasta fiind foarte bucuroasă de vizita primită. Prelatul i-a repetat că, dacă dorește, poate merge, împreună cu fetița, la Casa pentru mame și copii, din cartierul Primavalle, unde ar putea primi asistență completă timp de un an. În prezent, se așteaptă un răspuns din partea acesteia. Între timp, bărbatul în compania căruia trăiește femeia, și el tot de origine română, a primit din partea Elemozineriei Apostolice.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră