Raportul final în cazul Colectiv: ce a declanșat tragedia, cum ar fi putut fi evitată

02 Apr 2016 | scris de Cristi Semeghin
Raportul final în cazul Colectiv: ce a declanșat tragedia, cum ar fi putut fi evitată

Termenul limită impus de procurori pentru finalizarea raportului a fost 1 aprilie, deși fiecare dintre cele trei instituții redactase deja un câte un raport privitor la cauzele incendiului, anchetatorii solicitaseră o expertiză suplimentară.

Raportul final explicitează, după examinarea probelor luate la 40 de zile de la producerea tragediei, dacă substanțele prezente în aerul din interiorul clubului, toxice, au contribuit sau nu la producerea și propagarea mai rapidă a incendiului.

Conform digi24.ro, raportul final concluzionează că substanțele prezente în aerul din club nu au contribuit la producerea incendiului.
De asemenea, raportul a stabilit că viteza de propagare a incendiului a fost de 3,5 m/s, mai mare decât se stabilise anterior - 2,3m/s.

De asemenea, în raport se precizează că artificiile montate în Clubul Colectiv erau destinate folosirii în spațiu deschis și că nu au fost amplasate corect, prea aproape de pereți, fapt ce a condus la aprinderea spumei ignifugate cu care erau capitonați pereții interiori.
Distanța de siguranță între artificii și pereți ar fi trebuit să fie, conform specialiștilor, de minim cinci metri.

Raportul a evidențiat și faptul că în club nu existau stingătoare de incendiu, acestea fiind depozitate într-o cameră alăturată și într-un număr insuficient.
Specialiștii cred că incendiul ar fi putut fi oprit dacă în încăpere s-ar fi găsit un număr suficient de stingătoare de incendiu.

_________________________________

Citește și:

ATENȚIE! De astăzi, NOI REGULI în aviație. Ce nu mai ai voie să transporți în bagajul de cală

MINUNEA ascunsă a României! Acest loc este UNIC ÎN LUME, dar puțini știu de existența lui (VIDEO)

Raed Arafat, mesaj pentru susținătorii săi care se pregătesc să iasă în stradă

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră