Rapid Bucureşti, preluat de Primăria Sectorului 1

19 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Rapid Bucureşti, preluat de Primăria Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a obținut dreptul de folosință a mărcii, culorilor și siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA, aflată în lichidare, în schimbul a 5.000 de euro pe lună, bani despre care primarul Daniel Tudorache spune că vor proveni din sponsorizări, şi nu din bugetul local

Primarul Sectorului 1, Daniel Tudorache, a declarat miercuri pentru Agerpres că nu a semnat încă acordul cu societatea aflată în lichidare, dar  acesta va fi semnat curând, existând aprobarea Adunării Generale a Creditorilor.

El a mai spus că dorește ca Rapidul să preia locul din Liga a IV-a al formației AFC Rapid sau Mișcarea Feroviară, dar a admis că este posibil și să înființeze propria echipă care să înceapă din Liga a V-a.

"Noi dorim să jucăm în Liga a IV-a și pentru asta suntem în discuții cu AFC Rapid și Mișcarea CFR. Adică dânșii să pună la dispoziție jucătorii și locul, iar noi marca, sigla și culorile. Din păcate, AFC Rapid are datorii de 2 milioane de lei la ANAF, iar noi le-am pus condiția să își achite această datorie pentru a ne putea asocia. Iar cei de la Mișcarea CFR vor 49 sau 50% din acțiunile viitoarei societăți. Iar asta nu se poate. Până la urmă putem să înființăm noi o echipă de la zero și să folosim numele FC Rapid", a explicat edilul.

Tudorache a mai spus că primăria va participa la licitaţia pentru palmaresul echipei pe care speră să-l şi câştige pentru a nu intra pe mâna unor speculatori.

"Suntem foarte optimiști că vom câștiga palmaresul la licitație. Asta pentru că la licitație va fi pusă o clauză conform căreia câștigătorul palmaresului nu are dreptul de a-l înstrăina timp de 5 ani. Așa se va evita ca palmaresul să intre în proprietatea unor persoane care vor doar să speculeze și să câștige niște bani", a precizat edilul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră