Protest cu peste 100 de persoane în Piața Victoriei

15 Mai 2020 | scris de A.V.
Protest cu peste 100 de persoane în Piața Victoriei

Peste 100 de persoane protestează, vineri, în Piaţa Victoriei din Bucureşti faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia cu COVID-19.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei, Alexandru Iacob, adunarea publică este ilegală, însă Jandarmeria încearcă gestionarea situaţiei fără a avea incidente.

"Am formulat o serie de recomandări pentru persoanele care participă la adunarea publică, prin exemplul personal al jandarmilor, care poartă măşti şi mănuşi de protecţie. Încercăm să avem un dialog cu participanţii la adunarea publică de la o distanţă sigură", a declarat, pentru AGERPRES, Alexandru Iacob.

El a precizat că măsurile sunt aplicate progresiv, iar conducătorul acţiunii va decide dacă este nevoie de o măsură mai drastică, însă un lucru pe care Jandarmeria nu îl doreşte este contactul fizic cu participanţii.

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, critică protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei. Aceasta afirmă că participanţii zădărnicesc eforturile tuturor şi ignoră recomandările epidemiologilor.

"Dragi prieteni virtuali,

Cum apreciati adunările publice in aceasta perioada de raspandire a noului virus? Dovada de:

1. responsabile

2. sau iresponsabile ?

Intreaga lume s-a oprit din loc. Am facut cu totii sacrificii pentru evitarea contaminarii pe scara larga. Nu v-ati intalnit cu familia si prietenii. Ati lucrat de acasa.

Se pare ca eforturile tuturor sunt zadarnicite. Suntem in plina pandemie.

Nu s-a descoperit vaccinul si tratamentul minune.

Ne dorim sa repornim economia, pentru a preveni pe cat posibil o prabusire economica.

Intre timp, recomandarile epidemiologilor sunt ignorate.

Ma intreb, incotro ne indreptam...", scrie Firea pe Faceook.

SURSA FOTO: stiripesurse pagina de Facebook

UPDATE

Două persoane au fost conduse la secţia de poliţie pentru identificare şi pentru luarea măsurilor legale, după ce au fost implicate într-o altercaţie la protestul din Piaţa Victoriei, informează vineri Jandarmeria Capitalei.

"Prin măsurile pe care le luăm, punem pe primul plan sănătatea, ordinea publică şi siguranţa participanţilor la adunarea publică. Primele măsuri pe care le-am luat sunt de dialog, apel la responsabilitatea persoanelor prezente şi recomandări pentru respectarea măsurilor de protejare a sănătăţii", se arată într-o informare a Jandarmeriei Capitalei.

Jandarmeria solicită tuturor cetăţenilor să respecte regulile de distanţare socială şi să nu participe la astfel de manifestaţii publice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră