Ministerul Muncii: Au fost identificate 3 cazuri de prostituţie în orfelinate

18 Iul 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Ministerul Muncii: Au fost identificate 3 cazuri de prostituţie în orfelinate

Controalele au vizat, în principal, calitatea îngrijirilor, socializării şi condiţiile de locuit din serviciile de tip rezidenţial publice şi private, conform unui comunicat al Ministerului Muncii, în subordinea căruia se află ANPDCA.

ANPDCA precizează că în cadrul acțiunilor de control au fost identificate și 3 situații în care existau suspiciuni privind  practicarea prostituției de către beneficiare ale sistemului de protecție specială.

"În două dintre cazuri ANPDCA, a sesizat organele de cercetare penală, iar în cel de al treilea sesizarea a fost transmisă de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului. Conform informațiilor transmise ANPDCA de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în luna martie 2016, pentru una din sesizări au fost finalizate cercetările și au fost trimise în judecată persoanele responsabile", precizează Ministerul Muncii .

Mai mult, conform sursei citate, ANPDCA a cerut Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog să intervină într-un caz privind consumul de substanțe interzise, în urma unei acțiuni comune a poliției şi reprezentanțiilor Autorităţii.

"În același timp, ANPDCA asigură opinia publică de toată deschiderea în ceea ce privește punerea la dispoziție a tuturor informațiilor referitoare la astfel de cazuri, însă trebuie avut în vedere că, în cadrul misiunilor de control, pot fi identificate suspiciuni de trafic care sunt cercetate ulterior de instituții specializate, iar pentru buna desfășurare a cercetărilor anumite informații pot fi făcute publice numai la finalizarea anchetei", mai precizează ministerul Muncii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră