Cristian Popescu Piedone, REȚINUT de DNA. Fostul primar al sectorului 4 este urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual

06 Noi 2015
Cristian Popescu Piedone, REȚINUT de DNA. Fostul primar al sectorului 4 este urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual
UPDATE: Cristian Popescu Piedone, fostul primar al sectorului 4, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, el fiind urmărit penal pentru abuz în serviciu și fals intelectual.

UPDATE
: Fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone este urmărit penal pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, și fals intelectual, anunță Direcția Națională Anticorupție.

"În calitate de funcționar public — primar al sectorului 4 București, Cristian Popescu Piedone și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu, constând în încălcarea dispozițiilor legale privind apărarea împotriva incendiilor, prevăzute în Legea 307/12.07.2006, H.G.R. 1739/06.12.2006 și Ordinul M.A.I. nr. 3/2011, prin aceea că a emis acordul de funcționare nr. 3909/14.01.2015 și autorizația de funcționare cu nr. 369/14.01.2015 necesare desfășurării activității de către SC Colectiv Club SRL, la punctul de lucru din strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4 București. Prin aceasta, a cauzat vătămarea drepturilor și intereselor legitime ale unor persoane fizice și ale Primăriei, în urma cărora reprezentanții SC Colectiv Club, care au putut desfășura activități de alimentație publică, au obținut un folos necuvenit în cuantum de 62.298 lei", se arată în comunicatul DNA

Primarul demisionar la Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a fost adus cu mandat la Direcția Națională Anticorupție. Piedone este vizat de ancheta procurorilor anticorupție, alături de alţi funcţionari ai primăriei, după ce ieri, Parchetul General a declinat către DNA cauza privind modul de emitere a autorizaţiei pentru Colectiv de către Primăria sectorului 4. 
 
Ieri, procurorul şef adjunct al DNA a oferit primele detalii oficiale legate de o parte din ancheta privind tragedia de la Colectiv.
 
"Cercetările vizează fapte de competența DNA, respectiv abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, complicitate la această faptă și fals intelectual. (...) Din ordonanța de declinare rezultă că sunt indicii cu privire la comiterea unor fapte de corupție în legătură cu circumstanțele în care a fost emisă autorizația de funcționare pentru clubul Colectiv. Dintr-o primă fază, rezultă că sunt vizați funcționari din cadrul primăriei, inclusiv primarul sectorului, care atrage competența DNA", a afirmat procurorul Marius Iacob.
 
Referitor la posibilitatea să se fi dat mită pentru eliberarea autorizaţiei, adjunctul șefului DNA a arătat că, din primele date ale anchetei, sunt indicii cu privire la abuz în serviciu, faptă asimilată infracţiunii de corupţie.
 
DNA — Secția de Combatere a Corupției a înregistrat, ieri, cauza penală formată ca urmare a disjungerii și declinării de către PÎCCJ a părții privind modalitatea de emitere a autorizației de funcționare a spațiului în care se află clubul Colectiv.
 
Reamintim că după incendiul devastator din clubul bucureștean, Piedone declara că nu are ce să-și reproșeze și că autorizaţia emisă pentru Colectiv s-a făcut în deplină legalitate. 
 
Însă, în urma protestelor de stradă, primarul Sectorului 4 a demisionat, declarâd că îi pare rău că nu a făcut acest gest imediat după tragedie. Totodată, cei trei patroni ai clubului au fost arestați pentru 30 de zile. 
 
32 de tineri şi-au pierdut viaţa în clubul morţii. Potrivit autorităților, la această oră, în spitale mai sunt internați 133 de răniţi, dintre care 80 în stare critică şi gravă.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră