Olimpiada “Meşteşuguri artistice tradiţionale“ reuneşte micii meşteri mari la Sibiu

22 Iul 2015 | scris de Cristi Severin
Olimpiada “Meşteşuguri artistice tradiţionale“ reuneşte micii meşteri mari la Sibiu
Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului găzduieşte în perioada 29 iulie - 2 august 2015 cea de a XX-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei “Meşteşuguri artistice tradiţionale”.
Ediţia din acest an reuneşte 200 de participanţi din toate judeţele României, dar şi din străinătate. Din Federaţia Rusă vor participa două grupuri care vor confecţiona păpuși, vor broda şi vor picta lemn. De asemenea, la Olimpiadă vor fi prezenţi cei mai talentaţi elevi de la liceul Aprilov din Gabrovo- Bulgaria. Aceştia vor participa la workshop-uri alături de colegii lor din România.
De joi, 30 iulie, până duminică, 2 august 2015, micii meşteşugari, cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani, vor instala şi vor întreţine, practic, ateliere interactive prin gospodăriile din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului. În zilele de vineri, 31 iulie şi sâmbătă, 1 august participanţii se vor îmbrăca în portul popular specific zonei de provenienţă şi vor socializa cu publicul vizitator în Piaţa Mică, la Casa Artelor. Toţi participanţii sunt înscrişi în cadrul unor probe/ ateliere de ţesut, sculptură lemn, metaloplastie, încondeiat ouă, confecţionat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, brodat, modelat ceramică, olărit. Şi în acest an, se va desfăşura în paralel cu Olimpiada cea de a VII-a ediţie a Taberei de meşteşuguri „Fără limite – Împreună întru tradiţie”, dedicată copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din întreaga ţară. În acest an vor fi alături de noi elevii de la Asociația Diakoniewerk Sibiu și Fundația ”Un copil, o speranță” Sibiu, precum și participanți din afara județului. Participanţii vor învăţa de la cei mai iscusiţi meşteri populari să realizeze obiecte de inspiraţie tradiţională şi vor cunoaşte patrimoniul Muzeului ASTRA îndrumaţi de ghizi.

Evenimentul, organizat de Complexul Naţional Muzeal ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu şi în colaborare cu Institutul Confucius Sibiu, este cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu.

 


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră