O viaţă nouă pentru animalele care au supravieţuit incendiului de la Circul Globus

19 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O viaţă nouă pentru animalele care au supravieţuit incendiului de la Circul Globus

Doi tigri bengalezi, Birlic şi Amza, precum şi tigrul siberian Luca, au supravieţuit incendiului de săptămâna trecută de la Circul Globus, iar animalele au fost duse la Gradina Zoologică din Bucureşti. Aceste animale vor ajunge în Africa, în rezervaţii şi sanctuare, şi nu vor mai participa niciodată la spectacole de circ.

"În primă fază au avut un sindrom febril. Sunt supuse la diverse tratamente, să spun aşa, ajutătoare. Cu suplimente de hrană, cu vitamine minerale, cu antiinflamatoare, cu antibiotice", a declarat medicul veterinar al Grădinii Zoologice, Codruţ Vişoiu, conform ziare.com.

Animalele vor merge "în rezervaţii, sanctuare, cu care noi avem legătura sau pe care chiar le deţinem. În orice caz, într-un mediu cât mai apropiat de nevoile speciilor din care fac parte", a spus Kuki Bărbuceanu, director de programe al Fundaţiei Vier Pfoten

"Standardele din Africa, de exemplu, spun că pentru un tigru un spaţiu minim este de două hectare. Deci, vă puteţi imagina că vor sta pe nişte hectare", a adăugat Bărbuceanu.

În schimb, leii şi tigrii stăteau în cuşti de 11 metri pătraţi în adăposturile Circului Globus şi, uneori, două feline împărţeau acelaşi spaţiu. Dacă Primăria Capitalei va interzice spectacolele cu animale sălbatice, este posibil ca şi alte vieţuitoare de la cic să aibă parte de o viaţă mai bună.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră