Noi tarife pentru medicii care fac gărzi. Majorările ajung şi la 90%

31 Aug 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Noi tarife pentru medicii care fac gărzi. Majorările ajung şi la 90%

”Astfel un rezident de anul III dintr-o unitate clinică cu un spor de 50% care este minim pentru timpul săptămânii va avea acum o plată netă de 257 de lei în timpul săptămânii. De asemenea, o gardă pe timpul weekendului atunci când sporul este de 50% până 100% , dacă luăm un spor de 100% vorbim despre 547 lei, dacă vorbim despre nivelul minim al sporului, atunci vorbim despre 411 lei”, a declarat ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, citat de mediafax.ro.

El a dat şi exemplul unui medic primar, cu o vechime de peste 20 de ani, care poate lua 1.200 de lei net pentru o gardă în weekend. O gardă în timpul săptămânii, cu un spor de 75%, va fi de 800 de lei net. ”Vorbim despre creşteri de la 42% în cazul rezidenţilor până la 90 şi ceva la sută”, a conchis Voiculescu.

Ministrul a mai spus că ordonanţa de urgenţă prevede sporuri suplimentare pentru personalul care se îngrijește de arși şi de pacienţi cu boli oncologice.

"E o muncă de o complexitate ieșită din comun. Așa încât, pentru personalul care se îngrijește de arși va exista un spor suplimentar. Acesta va fi de 100%(...)De aceea, pentru specialitățile din domeniul oncologic, și anume oncologie, oncologie pediatrică, hematologie și radioterapie există, de asemenea, o mărire a sporurilor, o mărire semnificativă aș spune", a spus Voiculescu, conform agerpres.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră