Nicio surpriză! Metroul din Drumul Taberei nu pornește nici în 2017

23 Ian 2017
Nicio surpriză! Metroul din Drumul Taberei nu pornește nici în 2017

Oficialii Metrorex spun că inaugurarea primului tronson al Magistralei 5 a metroului bucureștean nu va avea loc nici în 2017.

Deși lucrările la Magistrala 5 au început în 2011 și ar fi trebuit să fie gata în trei ani, reprezentanții Metrorex declară că nici ultimul termen pentru inaugurarea acesteia, 2017, nu va fi respectat, informează economica.net.

Proiectul prevedea ca, până în anul 2017, să fie pusă în funcțiune Secțiunea 1, cuprinsă între Râul Doamnei și Eroilor, până în 2023 Secțiunea 2 (Eroilor-Piața Iancului), iar până în 2028 Secțiunea 3 (Piața Iancului-Pantelimon).

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Metrorex spun că amânarea a fost provocată de lipsa de fonduri şi de unele măsuri care trebuie luate pentru siguranţa circulaţiei.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri și va avea un depou și zece stații: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu, Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiței, Valea Argeșului și Râul Doamnei. Valoarea lucrărilor pe secțiunea Râul Doamnei-Eroilor (PS Operă) este estimată la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră