Veste bună pentru bucureşteni!Când veţi putea folosi metroul din Drumul Taberei

07 Iun 2016 | scris de Mara Răducanu
Veste bună pentru bucureşteni!Când veţi putea folosi metroul din Drumul Taberei

 

„Am mai fost acum 4 săptămâni. Atunci nu am fost absolut deloc mulțumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost și sunt în bine. Sunt stații care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, și pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate. Eu consider că termenul pe care l-am fixat împreună cu constructorii, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, este realist. Inițial acest termen fusese împins până la sfârșitul anului 2017, dar din punct de vedere al Ministerului Transporturilor acest termen nu este acceptabil“, a spus Costescu.

El a precizat că un alt obiectiv important este eliberarea cartierului de șantiere. „Un alt obiectiv foarte important este cât mai devreme să eliberăm cartierul. De 4 ani, Drumul Taberei este sufocat de șantiere și pentru acele stații unde avem posibilitatea trebuie să le eliberăm cât mai devreme. Primul exemplu, Orizont. Acum două săptămâni mi s-a promis că până pe 15 iulie va fi redat circulației, este aproape gata, mai au până atunci, și dacă merg în ritmul ăsta o să ne putem ține de termene. Urmează celelalte stații unde avem termen până la sfârșitul anului să redăm circulația la suprafață, este vorba de Favorit, Brâncuși, Romancierilor. Și ele pot fi eliberate. I-am rugat și pe cei de la Metrorex și pe constructori să încerce să devanseze decembrie, să meargă undeva înainte de noiembrie. Nu vreau să ne mai prindă zăpada cu șantiere la suprafață în aceste stații pentru că este mult mai complicat și pentru utilaje și pentru noi toți care mergem cu mașina sau ne deplasăm pe jos în această zonă“, a mai arătat ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește zona Eroilor, șeful de la Transporturi a afirmat că se caută o soluție parțială pentru deblocarea stației și a zonei. "La Eroilor este o speță mai complicată. Și acolo încercăm. Acolo este vorba de blocarea unui nod important de circulație în București și acolo se caută soluții. Vom veni măcar cu o soluție parțială de deblocare a stației Eroilor și a zonei", a explicat Costescu.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră