Ministrul Sănătății: Pentru toate medicamentele care dispar de pe piată, intenționez să solicit blocarea exportului intracomunitar

27 Apr 2017 | scris de Magda Marincovici
Ministrul Sănătății: Pentru toate medicamentele care dispar de pe piată, intenționez să solicit blocarea exportului intracomunitar

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, intenționează să solicite blocarea exportului intracomunitar pentru medicamentele care dispar de pe piață. 

"În același timp, am trimis scrisoarea către Ministerul Economiei pentru a se face notificarea Comisiei Europene pentru blocarea exportului de vaccin și vreau să vă mărturisesc că intenționez să solicit blocarea exportului intracomunitar pentru mai multe medicamente în perioada care va urma, asta însemnând săptămâna viitoare. Pentru absolut toate medicamentele care sunt prevăzute în programele naționale de sănătate, pentru medicamentele prevăzute în programele de oncologie, pentru medicamentele pentru copiii cu leucemie. Pentru toate medicamentele care dispar de pe piață și pentru care am semnale că nu se găsesc în farmacii sau că nu pot fi aprovizionate la timp", a explicat ministrul Florian Bodog, la Palatul Parlamentului, la Conferința "Vaccinarea: o problemă de sănătate publică. Copii, dincolo de cifre", organizată la Palatul Parlamentului.

Ministrul Florian Bodog a subliniat că "suntem într-o situație de criză pe care o gestionăm cu cea mai mare atenție" și că "Ministerul Sănătății, a luat toate măsurile pentru a achiziționa vaccinurile și că în momentul de față așteptăm livrarea primului lot de ROR pentru cele 10 județe în care lipsesc".
 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră