MEC: s-au publicat noi teste pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

23 Apr 2020 | scris de A.A.
MEC: s-au publicat noi teste pentru examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională

Ministerul Educației a publicat miercuri, 22 aprilie, un nou set de teste de antrenament pentru examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat. 

Subiectele sunt publicate fără baremele de notare, care vor fi făcute publice la o dată ulterioară.

Cursurile școlare s-au reluat miercuri, după vacanța de Paști, urmând să se desfășoare tot în regim online și în următoarea perioadă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar din Bucureşti, Roxana Cercel, se reia activitatea activitatea conform programei şcolare.

„Se reia activitatea în toate şcolile conform structurii anului şcolar, iar recomandarea Inspectoratului Şcolar şi a Ministerului Educaţiei este de a se proceda în continuarea învăţarea de acasă".

Elevii claselor a opta şi a 12-a au la dispoziţie ore de curs prin intermediul programului Teleșcoala, ce poate fi urmărit pe postul TVR2.

Ministerul Educației a anunțat în 1 aprilie că structura anului școlar 2019 - 2020 nu a fost modificată.

Monica Anisie, ministrul Educației, garantează că elevii nu vor repeta anul școlar din cauza pandemiei. „În orice situaţie, chiar şi în scenariile cele mai sumbre, în orice situaţie, noi vom încheia anul şcolar 2019-2020”, a declarat Monica Anisie într-un interviu pentru Digi24.

Elevii care nu au deja cele două note necesare încheierii mediilor pentru semestrul al doilea vor primi aceste note după reluarea cursurilor. Ministrul a anunțat marți că Bacalaureatul și Evaluarea Națională ar putea avea loc în iulie, însă fără materia din semestrul al doilea.

Conform ultimelor declarații al ministrului sănătății, Nelu Tătaru și premierului Ludovic Orban, școala se poate relua în a doua jumătate a lunii martie, cel târziu la începutul lunii aprilie, cu posibilitatea de a prelungi termenul de finalizare a celui de al doilea semestru din acest an școlar.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră