Cum arată proiectul viitoarei moschei de la București (galerie foto)

19 Mai 2017
Cum arată proiectul viitoarei moschei de la București (galerie foto) Galerie foto (5)

Proiectul Marii Moschei ce urmează să fie construită la București a apărut pe site-ul Turkiye Diyanet Foundation, o organizație preocupată de dezvoltarea activităților religioase, sociale și culturale din Turcia.

Conform sursei citate, se speră ca lucrările să înceapă în 2017.

Pe lângă moschee și cantină, centrul urmează să găzduiască o sală multifuncțională, bibliotecă, băi publice, camere de studiu, tavernă pentru tineri și un centru sportiv.

Primaria Sectorului 1 a eliberat, in data de 11 aprilie 2016, certificatul de urbanism pentru moscheea pe care Muftiatul Cultului Musulman din Romania intentioneaza sa o construiasca pe Bulevardul Expozitiei nr. 22-30. 

Primaria sectorului 1 a conditionat eliberarea autorizatiei de construire pentru lacasul de cult de aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal. Muftiatul Cultului Musulman din Romania a depus, in data de 26 ianuarie 2016, la Primaria Sectorului 1, documentatia pentru eliberarea unui certificat de urbanism, etapa premergatoare obtinerii autorizatiei de construire.

Pe 27 mai 2015, Guvernul Romaniei a dat printr-o Hotarare circa 11.000 mp catre Muftiatul Cultului Musulman din Romania pentru construirea unei moschei de circa 1.000 de locuri, pe bd. Expozitiei 22-30.  

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră