MAE: Restricţii de circulaţie în Ungaria din cauza poluării

26 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
MAE: Restricţii de circulaţie în Ungaria din cauza poluării

Ministerul Afacerilor Externe a anunţă românii care se află, tranzitează sau doresc să călătorească pe teritoriul Ungariei că trebuie să se supună unor reguli anti-poluare, instituite de primarul general al Budapestei.

Astfel, începând din  23.01.2017,  este interzisă circulaţia vehiculelor în Budapesta care sunt încadrate în clasa de poluare 0,1,2,3,4 sau nu sunt încadrate în nicio clasă de poluare. Aceste restricţii se aplică zilnic, în intervalul orar 06:00 – 22:00, până la anunțarea unor noi măsuri.

Aceste restricţii nu se aplică pe segmentele drumului expres M0 care tranzitează zona administrativă a Budapestei, pe segmentul de drum dintre limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovacsi – Drumul Szépjuhászné – Drumul Budakeszi – limita zonei administrative a Budapestei, respectiv limita zonei administrative a Budapestei – Drumul Nagykovácsi – str. Nagyrét – Drumul Máriaremete – Drumul Hidegkúti – limita zonei administrative a Budapestei, precizează MAE.

Şoferii trebuie să fie atenţi deoarece, în cazul încălcării acestor reglementări, se consideră că au săvârşit o contravenţie. Poliţia verifică respectarea acestor măsuri de restricţionare a circulaţiei vehiculelor.

Amenzile pentru încălcarea prevederilor legalepot ajunge la aprox. 500 euro. MAE mai precizează că aceste restricţii nu se aplică vehiculelor îndreptăţite să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase, vehiculelor care efectuează transport în comun, taxiurilor, vehiculelor care transportă bolnavi, vehiculelor medicilor, ale celor care îndeplinesc sarcini publice, transportă alimente, respectiv vehiculelor de depanare sau de transport vehicule care au girofare galbene.

Totodată, în această categorie de excepţie se încadrează şi vehiculele diplomaţilor, vehiculele militare, vehiculele care transportă persoane cu handicap locomotor şi carele TV.

De asemenea, MAE a emis o avertizare de călătorie pentru Grecia unde fermierii eleni au anunțat instituirea de blocaje rutiere pe Noul Drum Național Patra – Corint, în dreptul localității Egio, în intervalul orar 17:00 – 19:00, pe Noul Drum Național Kozani – Larissa, în dreptul localității Argyropouli, în intervalul orar 18:00 – 20:00;
Intersecția Ionias Odos, în ambele sensuri, în zona Agios Dimitrios, pe durată nedeterminată.

O altă alertă de călătorie vizează Norvegia. Aici, a fost emis Cod roșu de avalanșă pentru 11 districte din regiunile Finnmark, Troms și Nordland, precum şi Cod portocaliu de inundații și alunecări de teren pentru regiunea Nordland.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră